Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 18 Nisan 2011 - 14:39 Yorum: 0

Ankara'da Köpek Düvüşü

Ankara'da yapılan köpek dövüşlerinin vahşet görüntüleri dehşete düşürdü

Ankara'da Köpek Düvüşü

Ankara’da vahşet görüntülerini aratmayan köpek dövüşleri yapıldığı ortaya çıktı.

Hafta sonu bir spor organizasyonunu aratmayacak şekilde köpek dövüşleri tertipleyen kişiler, uzun süre dövüş yaptıracakları boş araziyi bulmak için uğraştılar. İlk olarak köpeklerle Elmadağ’a giden kişiler, arkasından İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde yer baktı. Daha sonra yakalanacakları korkusuyla Akyurt’ta karar kıldılar. Sabahın çok erken saatlerinde köpekleri acımasızca dövüştüren şahıslar, dövüşmekten kaçınan köpekleri de sinirlendirerek dövüşe zorladıkları ortaya çıktı. Yaşanan vahşette birbirlerine boğazlayan köpekler kanlar içinde kaldı.

Söz konusu dövüşlere, köpeklere karşı özel bir ilgisi bulunan İvedik Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Gültekin’in de katıldığı belirlendi. Vahşet içerikli köpek dövüşlerini izleyen Gültekin’in ismi, İvedik Sanayi Bölgesi’ndeki patlamalarda 11 kişinin ölümünün ardından gündeme gelmişti. Gültekin’in dövüşlere köpek ağası olarak katıldığı iddia edildi. 'Köpek ağası' sıfatının, dövüş severler tarafından müsabakaların gerçekleşmesine destek veren kişilere verildiği öne sürüldü.

KÖPEKLER KANLAR İÇİNDE
Köpek sahipleri, bahis uğruna dövüştürdükleri köpeklerinin kanlar içinde kalmasına aldırmadı. Görüntüler, vahşetin boyutunu gün yüzüne çıkarırken, amatör kamera tarafından kaydedilen görüntülerde, onlarca kişinin köpek dövüştürülecek alanda toplandığı görülüyor.
Hafta sonu yapıldığı belirtilen dövüşlerde, köpek sahipleri araçlarıyla hayvanları dövüşün yapılacağı yere getiriyor. Köpek dövüştürücüleri ilk olarak Elmadağ’da toplandı. Jandarma tarafından baskın olacağı haberini alan grup apar topar Ankara’nın yolunu tuttu. İddiaya göre, bu durumu öğrenen ve tertip heyetinin başında olduğu söylenen İvedik Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Gültekin, grubu, dövüşlerin yapılması için İvedik Sanayi Bölgesi'ne çağırdı. Ancak burada da rahat bırakılmayan kalabalık grup, daha sonra Çubuk’a, oradan da Akyurt’a geçti. Dağlık bir alanda gözden ırak bir yerde bir araya gelen grup, daha sonra köpeklerini alana getirdi.

Köpeklerin alana gelmesiyle vahşi görüntüler de başlamış oldu. Bir taraftan boğuşan köpekler, diğer taraftan onları yönlendiren sahipleri, ortaya kötü görüntülerin çıkmasına neden oldu. Görüntülerde, iplerinin bırakılmasıyla birbirine giren köpeklere sahipleri de taktik veriyor. Birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışan köpeklerden bazıları sivri dişleriyle rakibini yaralarken, birçok köpek kan içinde kalıyor. Bu duruma köpek sahiplerinin hiç aldırmaması dikkat çekiyor.
Bu sırada, görüntülerde İvedik Organize Sanayi Başkanı Hasan Gültekin de görülüyor. Yanındakilerle konuşan Gültekin, mümkün olduğunca alandan uzak bir yerde duruyor. Ortaya çıkan bu görüntülere hayvan hakları savunucularının ne diyeceği merak konusu.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
Dövüşlerin paralı yapıldığını iddia eden bir vatandaş, Ankara şampiyonuyla İstanbul şampiyonu köpeğin dövüştürüleceğini, bu dövüşte kazananın Türkiye şampiyonu olacağını öne sürdü. Türkiye şampiyonunun da Bulgaristan şampiyonuyla dövüştürüleceğini iddia eden aynı kişi, yaşanan vahşete dur denmesini talep etti.

"KÖPEK DÖVÜŞLERİNE GİTTİM"
Yaşanan patlamalarda 11 işçinin yaşamını yitirmesiyle gündeme gelen İvedik Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Gültekin, köpek dövüşlerini organize ettiğine ilişkin iddialara şu cevapları verdi: "Köpek hobim, köpek dövüşlerine gittiğim doğrudur. Ama köpek boğuşturma yok. İyi köpek bulursam alıyorum ve bahçemde bekçi olarak duruyor. Ben orada bazı arkadaşlara dedim. Bu çok kötü. Böyle şeyleri yapmak doğru olmaz dedim. Gittim ama benim köpek dövüştürme yok. İyi bir köpek varsa çiftleştirmek istedim. Buyurun gelin bahçede göstereyim. Benim köpeklerimde en ufak yara yok. Bir sefer gittim. Ömrümde gitmedim. Fazla beklemedim orada.”

Köpek dövüşü yapanlara, bu dövüşleri kanlı şekilde yapmanın doğru olmadığını söylediğini belirten Gültekin, “Köpek organizasyonu yaptığım doğru değil. Vasfımız olunca böyle şeyler yüklemek istediler. İvedik'te organize ettiğim de doğru değil. Bana telefon ettiler, falanca yere gidiyoruz dediler. Ben de sabah erkenden gittim. Organizasyonla işim yok. Boğuşturulan köpek erkek olur. Benim iki tane dişi köpeğim var.” diye konuştu.

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber