Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 12:13 Yorum: 0

Ankara’da Muratpaşa rüzgarı esti

Muratpaşa Belediyesi'nin "CHP Çalışıyor, Türkiye Kazanıyor" projesi kapsamında Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde 14 Ekim'e kadar devam edecek tanıtım günleri...

Ankara’da Muratpaşa rüzgarı esti

Muratpaşa Belediyesi'nin "CHP Çalışıyor, Türkiye Kazanıyor" projesi kapsamında Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde 14 Ekim'e kadar devam edecek tanıtım günleri başladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katımıyla yapılan açılışta tam bir "Muratpaşa Festivali" yaşandı.

CHP'nin sosyal demokrat belediyelerin çalışmalarını geniş kitlelerle buluşturduğu "CHP Çalışıyor, Türkiye Kazanıyor" projesi kapsamında Muratpaşa Belediyesi Tanıtım Günleri başladı.

Anıtkabir ziyaretiyle başladı

CHP Genel Merkezi'nde 14 Ekim'e kadar devam edecek tanıtım günleri için Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın davetiyle Antalya'dan yaklaşık 200 kişilik heyet Ankara'da, CHP Genel Merkezi'ne geldi.

Ankara programına Anıtkabir ziyareti ve Atatürk mozolesine çelenk sunulmasıyla başlayan programda, ATSO Başkanı Davut Çetin'in de aralarında bulunduğu işadamları, TMMOB'a bağlı odaların başkan ve başkanvekilleri, çok sayıda sivil toplum örgütü başkan ve temsilcileri, Muratpaşa mahalle muhtarları, Muratpaşa Belediye Meclis üyeleri, siyasiler ve basın mensupları yer aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya Milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın da Muratpaşa Belediyesi Tanıtım Günleri'nin açılışında yer alan isimler arasındaydı.

Muratpaşa'da olmanın mutluluğunu Ankara'da yaşadılar

Anıtkabir ziyaretinin ardından CHP Genel Merkezi'ne geçen heyeti, partide "Muratpaşa Festivali" karşıladı. Antalya'nın en neşeli bandosu MEST Bandosu'nun çaldığı "Hasta Siempre" ile karşılanan konuklar Antalya piyazından, köftesine, kabak tatlısına, bandosundan, yaşlı, engelli korolarına, proje örneklerine, turunç ağaçlarından çiçeklerine, kadına yönelik şiddete karşı Al Yazma Gurubu'yla, yaşlıların dans gösterisiyle Muratpaşa'da olmanın mutluluğunu Ankara'da yaşadı.

Kılıçdaroğlu Eskişehir'i örnek gösterdi

Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Yasemin Öney Cankurtaran, Seyit Torun, Veli Ağababa'nın da yer aldığı açılışta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'de son yıllarda hayata geçirilen yerel yönetim pratikleri kentlerin birer beton yığını haline dönüştüğünü söyledi. İstanbul'un, bir dönem adı "Yeşil Bursa" olarak anılan Bursa'nın artık birer beton kente dönüştüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ama Bursa - Ankara arasında seyahat edenler Eskişehir'e uğrasınlar. Yemyeşil bir Eskişehir görürsünüz niçin orada bizim bir belediye başkanımız var" dedi. Eskişehir'de yaşanan dönüşümün "Bir insan kenti için çalışırsa o kentte yaşayan vatandaşı için çalışırsa yapamayacağı hiçbir güzellik yoktur" iddiasının en somut ispatı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, benzer durumun İstanbul içinde söz konusu olduğunu aktardı.

'Ranta teslim etmeyiz'

İstanbul'da insanlarını bir soluk almak için kaçtığı tüm noktalarda CHP'li yerel yönetimlerini görevde olduğunun kaydeden Kılıçdaroğlu, "Çünkü buralarda özgürlük alanları vardır, sanat vardır. Kimse kimsenin inancı, yaşam tarzı, kimliğiyle uğraşmaz. Herkesin kimliğine, yaşam tarzına saygı gösterilir" diye konuştu. Türkiye genelinde CHP'li belediye başkanlarının çok güzel işler yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, "Ranta kenti teslim etmeyiz mağdur yaratmak değil bütün insanlara eşit hizmet isteriz" dedi.

'Eşitlik ilkesinden taviz vermeyiz"

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçede hizmetleri iki ana başlık altında "sosyal" ve "temel" belediyecilik olarak topladıklarını belirterek "Temel belediyecilik hizmetleri olarak tarif ettiğimiz yollar, parklar, temizlik hizmetleri bizin en iyi olduğumuz alanlar. Ancak yeter mi, yetmez. Yaşlı ve engellilere yönelik hizmetlerimizle, kreş bulamayanlar, meslek edinemeyenler, üniversiteye hazırlık kursu bulamayanlar için oluşturduğumuz sosyal hizmet ağıyla her iki alanda hizmetlerimiz birbirini tamamlıyor" diye konuştu. Başkan Uysal, tüm bu hizmetleri yerine getirirken eşitlik ilkesinden asla taviz vermediklerinin de altını çizdi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Uysal ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'ndeki "Muratpaşa Festivalini" birlikte gezdi. Kılıçdaroğlu, yapılan hizmetler ve projeler konusunda Başkan Uysal'dan bilgi aldı. Uysal, günün anısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na üzerinde ay yıldız işlemesi bulunan vazo hediye etti.

Ankara’da Muratpaşa rüzgarı esti

Ankara’da Muratpaşa rüzgarı esti

Ankara’da Muratpaşa rüzgarı esti

Ankara’da Muratpaşa rüzgarı esti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber