Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 06 Ekim 2016 - 15:33 Yorum: 0

Ankara’da Siirt Tanıtım Günleri

Siirt Valiliği himayesinde Türkiye'deki tüm vakıf ve derneklerin organizasyonluğunda Ankara'da Siirt Tanıtım Günleri düzenlendi.

Ankara’da Siirt Tanıtım Günleri

Siirt Valiliği himayesinde Türkiye'deki tüm vakıf ve derneklerin organizasyonluğunda Ankara'da Siirt Tanıtım Günleri düzenlendi.

Ankara'da düzenlenen Siirt Tanıtım Günlerine Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, İstanbul Siirt Vakfı Başkanı Zeki Akyüzlü, SİDAV Başkanı Yılmaz Helvacıoğlu ile Ankara'da yaşayan Siirtliler katıldı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Siirt Tanıtım Günleri, gösteri sanatları topluluğunun gösterileri ile başladı. Tanıtım günlerinin açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Türkiye'de kültürlerin birbirini tanıması için bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Herkesi Siirt'e davet eden Aktay "2002'den bu yana Siirt büyük değişimler kaydetti. Siirt 320 bin nüfuslu kadim bir şehir. Tarih öncesine giden bir kadimliği var. Yapılan bazı kazılarda 13 bin yıl öncesine dayanan bir şehir. "Şehrin kimliği nedir" diye soracak olursanız, 3 dilli bir şehir. Şu terör belası olmasaydı, 3 kültür, 3 farklı tabaka, 3 farklı insan tipi bir arada yaşamış. Bütün dünya gelişirken Siirt yerinde kalmayacak elbette, Siirt kültürel zenginleşme yaşayacak" dedi.

Açılışın ardından tanıtım günlerine katılan davetliler kültür merkezinde Siirt'in yöresel el sanatları ve yemeklerinden oluşan stantları gezdi. Siirt Tanıtım Günleri'nin 9 Ekim tarihine kadar süreceği bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber