Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 16 Ocak 2018 - 18:23 Yorum: 0

Ankara’da son 3 ayda 72 asker FETÖ itirafçısı oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında son 3 ayda 72 asker itirafçı oldu.

Ankara’da son 3 ayda 72 asker FETÖ itirafçısı oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında son 3 ayda 72 asker itirafçı oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturmaları hız kesmeden devam ederken, örgüt mensubu olan ve deşifre edilemeyen kripto FETÖ'cüler savcılıklara giderek etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyor. Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, son 3 ayda toplam 72 asker etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyerek itirafçı oldu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı Burak Akın'ın itirafçı olmasının ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli 11 asker, itirafçı olmak için savcılığa başvurdu. İtirafçı askerlerin ifadeleri doğrultusunda 6 sivil imam gözaltına alındı. Gözaltına alınan sivil imamlardan birinin GATA'da görevli FETÖ'cü subayların imamı Metin Bozkurt isimli İngilizce öğretmeni olduğu öğrenildi.

İtirafçı 3 asker ile 2 FETÖ'cü imam mahkemeye sevk edildi

İtirafçı olmak isteyerek teslim olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli 3 asker ile askerlerden sorumlu 2 mahrem imam, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Ankara Adliyesi'ne getirildi. Savcıya ifade veren 3 askerden 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmak istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 2 mahrem imam ile bir askerin ise tutuklanması talep edildi. Şüphelilerin mahkemedeki işlemleri devam ediyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber