Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yaşam 01 Eylül 2014 - 20:44 Yorum: 0

Ankara'dan giden ilk hacı kafilesi yola çıktı

Ankara'dan kutsal topraklara gidecek 450 kişilik ilk hacı kafilesi Esenboğa Havalimanı'ndan uğurlandı.

Ankara'dan giden ilk hacı kafilesi yola çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığının Ankara'dan ilk hacı kafilesinin yola çıkması itibarı ile düzenlediği törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, bu yolculuğun olağan bir seyahat olmadığını, 'bembeyaz ihram elbiseleri giyerek dünyadaki makamdan, mevkiden, rütbeden, rozetten her türlü imtiyazdan sıyrılarak kardeşliğin tadını sonuna kadar yaşayacağımız bir yolculuk' olduğunu söyledi. 

Hacı adaylarının, 'Dünyanın dört bir sebebi ile gelen kardeşleriyle eşitlenme bilincine sahip olacağı bir yolculuğa' çıktıklarını belirten Keleş, 'Bu geziye çıkan kardeşlerimiz Peygamber Efendimizin kutsal nitelendirmeleriyle Allah'ın konuğu adını almaktadırlar' dedi. 

Ekrem Keleş, hacı adaylarının yıllarca beklediklerini ve yıllarca bu yolcuğun özlemiyle yaşadıklarını, şu anda Türkiye'de 1 milyon 260 bin bireyin hacca gitmek için sırada beklediğini söyledi. İki yıldır kayıt yapmadıklarını hatırlatan Keleş, kayıt oluşmuş olsa bu sayının 3 milyonu geçeceğini kaydetti. 

Keleş, Ankara’dan bu sene 4 bin 587 hacı adayının uğurlanacağını bildirdi. 

Ankara İl Müftüsü Mefail Hızlı da 'Size azalan o kutsal topraklarda, o güzel ortamda Allah'ın bir farz olarak, İslam'ın bir şartı şekilde hepimize indirdiği bu ibadeti en güzel şekliyle her anını her saniyesini değerlendirerek geçirmek olmalıdır' dedi. 

Hacı adaylarının 'Allah'ın güvencesine sahip insanlar' olduğunu dile getiren Hızlı, hacı adaylarının 'melekleri kıskandıran bir ibadeti yaşayacağını ve bu ibadetin onları Allah katında aşırı kıymetli bir duruma getireceğini' söyledi. Hızlı, 'Aslında siz yalnızca Kabe’ye, Arafat’a, Mina’ya değil cennete doğru geziye çıkıyorsunuz' diye konuştu. 

Törende Kocatepe Camisi imamı Mehmet Ali Kuştaşı sebebi ile okunan Kuran-ı Kerim okundu. Konuşmaların peşinden Ankara Müftü Yardımcısı Ali Gülden ile topluca dua eden hacı adayları, yakınları sebebi ile uğurlandı. 

Türkiye'den bu sene 59 bin 200 hacı adayı kutsal topraklara gönderilecek. Hacı kafileleri, 28 Eylül’e kadar Türkiye’nin muhtelif illerinden yola çıkacak. Kutsal topraklardan 8 Kasım’da başlayacak dönüşler 30 Kasım’a kadar sürecek.

MUhabir: Gamze Güher Rastgeldi
ETİKETLER: Ankaradan , giden , ilk , hacı , kafilesi , yola , çıktı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber