Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 13 Ekim 2016 - 14:08 Yorum: 0

Ankara’nın başkent oluşunun 93. yıl dönümü etkinlikleri

Ankara'nın başkent oluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında protokol üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ankara’nın başkent oluşunun 93. yıl dönümü etkinlikleri

Ankara'nın başkent oluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında protokol üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir ziyaretine Ankara Valisi Ercan Topaca, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Faruk Şengün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek ve Ankara milletvekilleri katıldı. Vali Topaca'nın Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Ziyaret, Vali Topaca'nın Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesajla son buldu. Topaca, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, Cumhuriyetimizin aydınlık geleceğinin merkezi olan Ankaramızın başkent oluşunun 93. yılında huzurlarınıza gelmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Millî Mücadele'yi zaferle taçlandırma yolunda sevk ve idare merkezi olan ve bu görevini 93 yıl boyunca başarıyla yerine getiren başkent Ankara, 15 Temmuz gecesi de milletimizin gösterdiği dayanışma ve kararlılık azmiyle darbecilere geçit vermemiş; millet iradesinin gücünü anlamayanlara tarihî bir ders vermiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başkent Ankara; köklü kültürü, modern kent yaşamı ve cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiği kazanımlarla aydınlık yarınlara güvenle yürüyecektir. Ruhun şad olsun."

Anıtkabir ziyaretinin ardından Ankara Valiliği'ne gelen Topaca, Valilik önünden tarihî Ankara Kalesi'ne yürüyecek olan Seğmenleri ve korteji selamladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber