Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 24 Kasım 2017 - 14:33 Yorum: 0

Anne ayı ve yavruları objektiflere takıldı

Tunceli'de Pülümür vadisinde kış uykusu öncesi anne ayı ile 2 yavrusu objektiflere takıldı.

Anne ayı ve yavruları objektiflere takıldı

Tunceli'de Pülümür vadisinde kış uykusu öncesi anne ayı ile 2 yavrusu objektiflere takıldı.

Avcılık Atıcılık Dayanışma Derneği Başkanı Hakkı Suvan, anne boz ayı ile iki yavrusunu Pülümür Vadisinde fotoğrafladı. Dernek Başkanı Suvan, hayvanların da doğanın bir parçası olduğunu belirterek onları korumanın önemine dikkat çekti.

Tunceli'de Pülümür Vadisi'nde anne boz ayı ile iki yavrusunu fotoğraflayan Avcılık Atıcılık Derneği Başkanı Hakkı Suvan, "İşlettiğimiz tesisin karşısına kadar su içmek için geliyorlar. Kış uykusu öncesi palamut yiyerek besleniyorlar. Rahatsız olmasınlar diye köpekleri bağlıyorum. Sonuçta o da bu doğanın bir parçası ve iki yavrusuna bakmak zorunda" dedi.

6 yıldan bu yana yasal olmasına rağmen av yapmadıklarını belirten Suvan, "Buradaki amacımız doğaya, yaban hayatına saygıyı yerleştirmek. Avcılığı hareket eden her canlıya ateş açmak olarak algılayan zihniyet son derece yanlış. İlimiz, doğal güzelliklerinin yanı sıra yaban hayatı açısından da son derece zengin. Bu zenginliklere hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber