Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Güncel 09 Mart 2015 - 11:38 Yorum: 0

Anne karnındayken böbrek yetmezliğinden kurtuldu

Konya'da anne karnındaki 26 haftalık bebek, sıvı biriken böbreklerinden birine yapılan operasyon sonucu sağlığına kavuştu- Prof. Dr. Acar: "Çok nadir ameliyat grubundan olmasına rağmen anne karnındaki bebeğe başarılı şekilde böbrek ameliyatını gerçekleşti

Anne karnındayken böbrek yetmezliğinden kurtuldu

KONYA (AA) - METİN BOLAT - Konya'da, sıvı biriken böbreklerinden birine operasyon yapılan anne karnındaki 26 haftalık bebeğin, yaşamını yitirmesi veya böbrek yetmezliğiyle doğmasının önüne geçildi.  

Her ikisi de öğretmen olan Fadime (35) ile Hüseyin Ayten (35) çiftinin, anne karnındayken 17 haftalık olan üçüncü bebeklerinin böbreklerinde sıvı biriktiği tespit edildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Acar ile görüşen çiftin, kız bebekleri için operasyon kararı alındı.

Bebeğin yaşaması için vakit kaybetmek istemeyen Acar ve ekibinin, 26 haftalıkken başarılı şekilde böbrek ameliyatı gerçekleştirdiği bebeğin, doğar doğmaz diyaliz hastası olması engellendi. 

- "Çocuğun yaşaması mümkün görülmüyordu"

Operasyonla ilgili, AA muhabirine açıklama yapan Prof. Dr. Acar, bir süre takip ettikleri bebeğin sıvı birikmesi olan böbreğinde genişleme olunca harekete geçtiklerini söyledi. 

İdrar yollarında genişleme olmayan bebek için biraz daha beklenilmesi durumunda iki böbreğin de kaybedilme ihtimalinin söz konusu olduğunu aktaran Acar, bebeğin diyalize mahkum şekilde doğabileceğini ya da doğar doğmaz yaşamını yitirebileceğini kaydetti.

Bebeğin böbreğine şant yerleştirdiklerini dile getiren Acar, "Böbreğin birine şant takarak, burada su birikmesinin önüne geçtik. Şantın bir ucu böbreğin içerisinde kaldı. Rahmin etrafındaki boşlukta böbrekten gelen idrarı biriktirip, bebeğin suyunu oluşturduk. Bu operasyon yapılmasaydı çocuğun yaşaması mümkün görülmüyordu. Bebeğin, böbrek yetmezliğine gitmesini önlemiş olduk" diye konuştu.

"Çok nadir ameliyat grubundan olmasına rağmen anne karnındaki bebeğe başarılı şekilde böbrek ameliyatını gerçekleştirdik" diyen Acar, müdahale sonrası son kontrollerde genişleme olmadığı görülen böbreğin kurtarıldığını ifade etti.

 Acar, ilerleyen dönemlerde diğer böbreğe de müdahale edebileceklerini, dünyada bu tür operasyonları en çok yapan merkezler arasında olduklarını vurguladı.

- Bebeklerini kucaklarına alacakları günü bekliyorlar

Hüseyin Ayten ise bebeklerinin böbreklerinin büyüdüğü söylenince çok korktuklarını anlattı.

Çok stresli günler geçirdiklerini, internetten konuyla ilgili araştırma yaptıklarını belirten Ayten, "Nadir de olsa bu tür çocuklara anne karnında operasyon yapıldığını öğrendik. Ameliyat başarılı geçti. Bebeğimizi kucağımıza alacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber