Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Türkiye 07 Temmuz 2022 - 10:53 Yorum: 0

Anne kız birlikte kep attı

Düzce Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nde geçirdikleri başarılı bir eğitim süreci sonrasında, anne ve kızı birlikte kep atmanın mutluluğunu...

Anne kız birlikte kep attı

Düzce Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nde geçirdikleri başarılı bir eğitim süreci sonrasında, anne ve kızı birlikte kep atmanın mutluluğunu yaşadılar.

Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan ve özel sektörde emlak danışmanı olarak çalıştıktan sonra emekli olan Nurcan Akbalık (62), çocuklarının desteğiyle yüksek lisans yapmaya karar verdiğini ifade etti. Çorum Sungurlu Tuğcu Köyü'nde ikamet eden Nurcan Akbalık, kendisinin de bir Çerkez olduğunu ifade ederek, Düzce Üniversitesi'nde Çerkez Dilleri ve Edebiyatı Bölümü'nün olduğunu duyduğunda mutlu olduğunu, kızının yanı sıra oğlunun ve gelinin de üniversitede eğitim aldığını söyledi.

Anadilinin Çerkezce olduğunu dile getiren Akbalık, "Ben Çerkezceyi biliyordum. Üniversitede kültürümüze ait akademik bilgiye ulaşma şansım oldu. Çerkez tarihini derinlemesine inceleyerek, detaylı bilgilere ulaştım. Çerkezce konuşabiliyordum ama harfleri bilmediğim için okuma yazma yapamıyordum. Bundan sonra Çerkezce yayın yapan kaynakları da rahatlıkla okuyabiliyorum. Bu bölümü sadece gençlere değil tüm Çerkezlere ve Çerkez kültürüne ilgi duyan herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Ben bu bölümü okuduğum için, tarihimizi ve kültürümüzü derinlemesine inceleyerek öğrendiğim için mutlu oldum. Okumanın yaşı olmadığı için okumayı, öğrenmeyi burada bitirmiyorum daha devam edeceğim" dedi.

Toplam Kalite Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Eğitimi alan, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Marka Müdürlüğü'nde Kurumsal Kaynak Uzmanı olarak çalışan Gözde Akbalık Korkmaz ise yaptığı açıklamada, "Annemle kep atmak çok gurur verici bir duyguydu. Kendisi örnek aldığım birisidir. Sayesinde Çerkez kültürü hakkında bilgi sahibi oldum. Önümüzdeki yıllarda ben de Çerkez Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde lisansüstü eğitimi almak istiyorum. Bizim gelişmemiz için emek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber