Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 07 Ekim 2016 - 10:03 Yorum: 0

Anne sütü altın değerinde

Diyetisyen Fatma Baysal Yusuf, anne sütünün altın değerinde olduğunu belirterek, "Anneler, hiçbir mama veya başka bir besin maddesine ihtiyaç duymadan bebeklerini...

Anne sütü altın değerinde

Diyetisyen Fatma Baysal Yusuf, anne sütünün altın değerinde olduğunu belirterek, "Anneler, hiçbir mama veya başka bir besin maddesine ihtiyaç duymadan bebeklerini 6 ay sadece anne sütü ile beslemelidir" dedi.

Medical Park İzmir Hastanesi'nde, Dünya Emzirme Haftası nedeniyle anne ve anne adaylarına yönelik bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Gebelikte ve doğum sonrası beslenme, emzirme teknikleri ve önemi ile anne sütünün faydaları anlatıldığı etkinlikte, Medical Park İzmir Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal Yusuf ile konuk konuşmacı Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emine Serap Sarıcan tarafından bebek bakımı ve sağlığı konusunda sunumlar yapıldı.

İlk bin gün önemli

Emzirmenin bebeğin gelişiminin hızlanması ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Medical Park İzmir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özlem Ecemiş, "Hastanemiz, Sağlık Bakanlığı tarafından anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılması konusunda yaptığı çalışmalar sonucu "Bebek Dostu Hastane" unvanı alan bir sağlık kuruluşudur. Emzirme haftası nedeniyle hastanemizde anne ve bebek sağlığı hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Anne sütünün faydalarını önemsiyoruz. Altın değerinde olan anne sütü bebeklerin özellikle ilk bin gününde çok önemli. Bu dönemde bebeğe verilen besinler onların tüm yaşamını doğrudan etkilemektedir" dedi.

"Bağışıklık sistemini güçlendiriyor"

Başhekim Yardımcısı Dr. Ecemiş, "1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası'nda anne sütünün önemini ve farkındalığını arttırmak amacıyla farkındalık oluşturduğumuza inanıyoruz. Anneler, hiçbir mama veya başka bir besin maddesine ihtiyaç duymadan bebeklerini 6 ay sadece anne sütü ile beslemelidir. Anne sütü bebeklere gereksinimi olan tüm besin ögelerini tek başına ilk 6 ay sağlayabilen en iyi besindir. Anne sütü bebeğinizin hayat boyu koruyucusu olacak ve onların bağışık sistemini güçlendirecektir. Bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, 6'ncı aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesi gereklidir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber