Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Ekim 2016 - 14:48 Yorum: 0

Anne ve bebek ölümleri sonuç ve önerileri raporlaştırılacak

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Anne ve Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı" sonuç ve önerileri raporlaştırılarak kitapçık...

Anne ve bebek ölümleri sonuç ve önerileri raporlaştırılacak

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Anne ve Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı" sonuç ve önerileri raporlaştırılarak kitapçık haline getirilecek.

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 5-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenen "Anne ve Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı" tamamlandı. Çalıştayın ardından basın açıklaması yapan Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler, Türkiye'de 2009 yılında anne ölüm hızının yüz binde 18,04 iken; 2015 yılında binde 13,7" ye gerilediğini söyledi. Söyiler, "Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik Bakanlığımız tarafından konu ile ilgili çeşitli programlar yürütülmektedir. Bu çalışmalar sonucunda Türkiye de bebek ölüm hızları son on yılda hızla düşerek 2007 yılında binde 29 iken, 2015 yılında binde 7,6 ya gerilemiştir. İlimizde ise 2011 yılında binde 12,0 iken 2015 yılında binde 8,8'e gerilemiştir. Bebek ve anne ölümlerine neden olduğu bilinen faktörlere yönelik programların sürdürülmesi, ölüme neden olan durumların tespit edilmesi, çözüme yönelik yeni programların hayata geçirilmesi, bebek ölümlerinin bu seviyelerden daha aşağılara düşürülmesinde önem arz etmektedir. Bu kapsamda yerel düzeyde bebek ölümlerinin nedenleri ile oluş biçimlerinin ayrıntılı olarak değerlendirileceği ve bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik yeni çalışmalar yapılacak, faaliyetlerimiz sürecektir" dedi.

İki boyunca süren çalıştayın, 75'i aktif toplamda 200 katılımcıyla tamamlandığını belirten Söyiler, "Çalıştayda alınan anne ve bebek ölümlerine ait sorun ve çözüm önerileri ile ilgili rapor düzenlenecek, düzenlenen bu rapor kitapçık halinde yayımlanıp illerimize dağıtımı yapılacaktır. İlimizde bu tür çalıştaylar devam edecek ve sağlığın geliştirilmesi için elimizden gelen her türlü gayret sarf edilecektir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber