Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 18 Aralık 2014 - 11:18 Yorum: 0

Anneleri üretiyor, lösemili çocukların yüzü gülüyor

LÖSEV tarafından Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa'da kurulan atölyelerde, anneler tarafından 14 yıldır üretilen bez bebek, lavanta kesesi, kumaş kutusu gibi ürünlerin satışından sağlanan gelir, lösemili çocukların tedavilerine harcanıyor

Anneleri üretiyor, lösemili çocukların yüzü gülüyor

BURSA (AA) - SERGEN SEZGİN - Lösemili Çocuklar Vakfının (LÖSEV) 2000 yılında başlattığı "LSV Dükkan" uygulamasıyla atölyelerde bu hastalığa yakalanmış çocukların anneleri tarafından üretilen eşyalar satılarak onların tedavi masraflarına destek sağlanıyor.

Vakfın Bursa Koordinatörü Füsun Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, LÖSEV olarak bugün Türkiye'de sadece lösemili çocuklara değil, kanser hastası yetişkinlere de sağlık ve diğer ihtiyaçlarıyla ilgili dur durak bilmeden hizmet ve yardımlar götürmeye çalıştıklarını söyledi.

"LSV Dükkan"ın bir LÖSEV markası olduğunu ve 2000 yılında hasta çocukların annelerinin çabalarıyla başlanan çalışmalar kapsamında bugünlere gelindiğini anlatan Özcan, şöyle devam etti:

"LÖSEV, ailede en çok yıpranan bireyin anne olduğu gözleminden yola çıkarak anneler için mesleki eğitimleri ve bireysel gelişimleri amacıyla bir rehabilitasyon programı oluşturdu. Bu kapsamda annelere Halk Eğitimi Merkezlerinden öğretmenlerimiz sayesinde biçki, dikiş nakış, el becerileri kursları ve bunun karşılığında sertifikaları verildi. Eskiden eli iğne tutmayan anneler şimdi usta birer terzi gibi oldu. Ürettikleri ürünler, internet sitemizde görülebilir. LSV Dükkan'ın merkezi Ankara. İstanbul, İzmir ve Bursa'da atölyelerimiz bulunuyor. Gerek çocuğunun tedavisine devam edilen gerekse çocuğunun tedavi süreci tamamlanmış yüzlerce annemiz bu atölyelerdeki çalışmalara iştirak ediyor."

Özcan, satışlardan elde edilen gelirin tamamen çocukların tedavi masraflarına harcandığını ve ailelere bu konuda destek olunduğunu dile getirdi.

Bez bebek, lavanta kesesi, kumaş kutusu gibi herkesin zevkine ve bütçesine uygun ürünleri bulunduğunu bildiren Özcan, satışların bazı alışveriş merkezlerinde kurulan stantlar ve internet aracılığıyla yapıldığını sözlerine ekledi.

- "Burası bizim için rehabilitasyon merkezi gibi oldu"

Annelerden Cihan Yavuz ise 12 yaşındaki çocuğunun daha önce lösemiye yakalandığını ve 4 sene önce iyileştiğini belirti.

LÖSEV'le tanıştıktan sonra hayatlarının değiştiğini vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Böyle bir hastalığı Allah kimsenin başına vermesin. Çok zor zamanlar atlattık. LÖSEV sayesinde hem maddi hem de manevi bakımdan çok yardımcı oldular. Bizim gibi pek çok aile var. Kötü zamanlarımızı biz bilebiliyoruz. LÖSEV de bize bu imkanı verdi. Burada çok mutlu oluyoruz yani maddi bakımdan buradan karşılığını alıyoruz. Onun dışında burada arkadaşlarımızla duygularımız aynı olduğu için manevi yönden de çok şeyler yaşıyoruz. Burası bizim için rehabilitasyon merkezi gibi oldu. Bizimki çalışmak gibi değil, büyük bir zevkle sanki böyle kendimizi rahatlatabilecek şeyler yapıyoruz burada. Bizi kimse 'Bunu yapacaksın' diye zorlamıyor. Çok mutluyuz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber