Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Mart 2015 - 16:08 Yorum: 0

Annesinin böbreğiyle hayata tutundu

Iraklı bir genç, annesinin verdiği böbreğin Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde nakledilmesiyle sağlığına kavuştu

Annesinin böbreğiyle hayata tutundu

DENİZLİ (AA) -  Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne böbrek yetmezliği şikayetiyle gelen Iraklı Omar Lateef Kareem, annesinin verdiği böbrekle yaşama tutundu.

"Sistinozis" isimli genetik bir hastalığa bağlı olarak böbrek yetmezliği şikayetiyle Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvuran 16 yaşındaki Kareem'e annesi Muna Kareem bir böbreği nakledildi.

Böbrek Nakli Ünitesi'nde görevli Prof. Dr. Çağatay Aydın ile Yrd. Doç. Dr. Murat Özban başkanlığındaki ekibin operasyonuyla yapılan nakil işleminin ardından böbreğin vücuda uyum sağladığı ve gencin sağlığına kavuştuğu belirlendi.

Kareem Ailesi'nin tedavinin ardından ülkelerine dönmedikleri, Denizli'ye yerleştikleri öğrenildi.

Öte yandan PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Böbrek Nakli Ünitesi'nde çocuk ve gençlere yönelik orgnak nakillerinin devam edeceği de belirtildi.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber