Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 23 Kasım 2014 - 13:01 Yorum: 0

Annesinin terk ettiği babun "prens" oldu

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'nde dünyaya geldikten sonra annesi tarafından terk edilen ve klinik çalışanlarınca adeta bebek gibi bakılan yavru babuna "küçük prens" adı verildi.

Annesinin terk ettiği babun 'prens' oldu

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'nde dünyaya geldikten sonra annesi tarafından terk edilin ve klinik çalışanlarınca adeta bebek benzeri bakılan yavru babuna 'küçük prens' ismi verildi.

Gündüz klinikte gözetim altında tutulan ve şırıngayla beslenen, gece olunca ise hayvanat bahçesindeki kliniğin sorumlusu Özsun Yurt Güneş sebebi ile eve götürülerek bakılan yavru babun, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin sebebi ile Güneş'in evinde ziyaret edildi.

Yavru babunun biberonla beslenmesine katkı eden Şahin, pelüş ayıya sarılmasıyla hafızalarda yer edinen babuna pelüş maymun armağan etti. 

Küçük babunu eline alarak seven Şahin, Özsun Yurt Güneş'in 9 yaşındaki kızı Aleyna'nın kimseyle paylaşmadığı oyuncaklarını babunla paylaştığını öğrenince, 'Yavru babunun namına kızımız koymalı' dedi ve Aleyna'nın talebi üstüne babuna 'Küçük prens' ismi verildi.

Klinik sorumlusu Özsun Yurt Güneş'e ilgisinden ötürü teşekkür eden Şahin, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğadaki her canlının hayat hakkının en tabii haklardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Belediye şekilde bu hakkı enfazla seviyede sağlamak için fedakarca çalıştıklarını dile getiren Şahin, 'Bugün ziyaretimize asıl konu bulunan şey de bu fedakarlık. Özsun hanım, 2 çocuk anası olmasına karşın sanki 3. çocukları benzeri bu babuna bakıyor. Özsun kadın bu fedakarlığı yapmasa muhtemelen küçük yavrumuzu kaybedebilirdik' dedi.

Şahin, daima müşterek babunun büyüyüp gelişmesini keyifle takip edeceklerini belirterek, canlıların her türlüsünü sevmenin dinen bir gereklilik ve insanlık vazifesi olduğunu kaydetti.

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Klinik Şefi Özsun Yurt Güneş de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu:

'Yavrumuza her akşam en az 5 defa mama eda etmek zorundayız. Zaten kendisi de tıpkı bebekler gibi gece uyanıyor ve mama istiyor. Babunun sıhhatli büyümesi için hususi karışımlı mamayla en az 3 ay bu biçimde görmeye devam edeceğiz. Daha sonra da yavaş yavaş meyve tüketmeye başlayacak ve normal yaşantısına hazırlamaya başlayacağız. Tahminen 6 aya kadar anası ve öteki hem cinsleriyle bir arada yaşamaya başlayacak.'

Kaynak: AA

ETİKETLER: Annesinin , terk , ettiği , babun , prens
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber