Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 11 Mart 2015 - 01:18 Yorum: 0

ANSİAD 2015 Yılı 5. Olağan Toplantısı

TÜROFED Başkanı Ayık:

ANSİAD 2015 Yılı 5. Olağan Toplantısı

ANTALYA (AA) - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Avrupa'da her yıl seyahat eden kişi sayısının ortalama 30 milyon arttığını belirterek, "Avrupa coğrafyasında hiçbir şey yapmasak bile Türkiye'ye gelen turist sayısı her yıl 1 milyon civarında artacak" diye konuştu.

Ayık, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından bir otelde düzenlenen ANSİAD 2015 Yılı 5. Olağan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2014'te Türkiye'ye 36 milyon 800 bin, Antalya'ya ise 11 milyon 500 bin yabancı turistin geldiğini söyledi. Antalya'ya geçen yıl en fazla turistin Rusya ve Almanya'dan geldiğini kaydeden Ayık, bu iki ülke turistinin şehre gelen toplam turist sayısının yarısından fazlasını oluşturduğunu ifade etti.

Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı kriz ve Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'ya uyguladığı ambargoların etkileriyle birçok olayın yaşandığını anlatan Ayık, bu gelişmelerin 2015 yılında turizmle ilgili birçok şeyde belirleyici olacağını vurguladı. 

Ayık, geçen yıl Avrupa'da 585 milyon kişinin seyahat ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Avrupa'da her yıl seyahat eden kişi sayısı ortalama 30 milyon civarında artıyor. Avrupa coğrafyasında hiçbir şey yapmasak bile Türkiye'ye gelen turist sayısı her yıl 1 milyon civarında artacak. Biz biraz gayret ettiğimizde bu sayı 2-3 milyona çıkacak. Geçen 15 yıllık zamanda ülkeye gelen turist sayısında gerçekten çok dinamik bir yapı sergiledik."

-Rusya'da yaşanan ekonomik kriz-

Son yıllarda Avrupa'nın yanı sıra Rusya'ya da erken rezervasyon mantığını yerleştirdiklerini ifade eden Ayık, "Rusya ile Ukrayna arasında yaşana krizden ve onun arkasından Avrupa'dan Rusya'ya gelen çeşitli ekonomik baskılardan sonra 2014 Eylül'den itibaren bu ülkeden gelen misafir sayılarında son yıllarda ilk defa gerileme yaşandı. Rusya'dan gelen turist sayısında son 20 yıl içinde ilk defa eylül ayından bu yana bizi de şaşırtan çok dramatik düşüşle devam ediyoruz" dedi.

-Almanya'dan Yunanistan'da tatil yapan vatandaşına destek-

Ayık, Almanya'nın başkenti Berlin'de bu yıl 49'uncusu düzenlenen UIuslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'nda Yunanistan'ın geçen yıl ve bu yıl daha iyi göründüğünü dile getirdi.

Avrupa'da farklı uygulamalar ile dayanışma olduğuna dikkati çeken Ayık, "Almanya, Yunanistan'da tatil yapan her vatandaşına 500 avro destekleme yapıyor. Paraları Yunanlılara kaptırdılar. Bu paraların geri çıkması lazım. Onun için böyle bir destek veriyorlar" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber