Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:14 Perşembe Belediyesi’nde ilk meclis toplantısı17:13 Niğde, 8 ülkeden sanatçının orijinal eserlerinin yer aldığı sergiye ev sahi...17:12 Çocuk şenliği Selçuk’a renk katacak17:10 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Diyarbakır Sur Belediyesi Mazbata Töreni so...17:08 Danimarka’da havalimanı bomba ihbarı üzerine boşaltıldı: 1 gözaltı17:07 Çan’da ev yangını korkuttu17:06 Isparta’da kazaya müdahale eden ambulans ve polis aracına başka bir otomobi...17:05 Keşan’da 14 yaşındaki çocuğun kullandığı otomobil kaza yaptı: 3 yaralı17:05 El-aziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneğinden ücretsiz enstrüman kursu17:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye ile görüşmesi son...17:05 Otomobil yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda takla attı17:01 Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 0 - Corendon Alanyaspor: 1 (İlk yarı)17:01 Kağıthane Belediyesi’nin 2023 yılı faaliyet raporu mecliste kabul edildi16:54 Tolunay Kafkas: “Bizim için lige tutunma maçıydı”16:53 Kuvvetli rüzgar ve yağış çarşıdaki yoğunluğa engel olmadı16:53 Yağmurlu ve rüzgarlı havaya rağmen gondol sırası oluşturdular16:53 Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nı 1. Ayak Yarışları Bilecik’te start ald...16:52 Tekirdağ’da sağanak yağış etkili oluyor16:50 Köşk’te fırtına etkili oldu, bir binanın çatısı uçtu16:50 İhbar kendisine geldi, belediye başkanı köpek kurtarma operasyonuna katıldı
Yerel 26 Mart 2015 - 13:28 Yorum: 0

ANSİAD'ın Girişimcilik Toplantısı

ANSİAD'ın bölgeden 4 üniversitenin katılımı ile düzenlediği girişimcilik toplantısında, bölgede girişimcilik ekosisteminin oluşturulması için neler yapılması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu

ANSİAD'ın Girişimcilik Toplantısı

ANTALYA (AA) - Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD), bölgedeki 4 üniversitesinin katılımı ile "Girişimcilik Toplantısı" düzenledi.

ANSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, bölgede girişimcilik ekosisteminin oluşturulması için bir eylem planı hazırlayan ANSİAD, Akdeniz Üniversitesi İş Dünyası ile İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKİŞMER), Uluslararası Antalya Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile bilgi paylaşımı yapmak için akademisyenlerle bir araya geldi.

Antalya'da bir otelde yapılan toplantıda konuşan ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, Antalya'da Batı Akdeniz Bölgesi'ni de içine alacak şekilde girişimcilik ekosisteminin oluşturulmasını hedeflediklerini bildirdi.

Eroğlu, bunun için, üniversitelerle işbirliği çerçevesinde ANSİAD üyelerinin katılımıyla "melek yatırımcılık" ağı oluşturacaklarını, ön kuluçka merkezi kuracaklarını, ANSİAD İş Fikri Yarışmasını girişimcilik ekosistemlerinin gereğini karşılayacak şekilde yeniden yapılandıracaklarını ve mentorluk programı yapılandırılmasına gideceklerini kaydetti.

Mentorluk hakkında bilgi veren ANSİAD Girişimcilik Komitesi Başkanı Işık Yargın da kariyer geliştirme aracı olan mentorluğun kariyer yönetim sürecinde önemli bir yere sahip gelişimsel ilişkilerden biri olduğunu söyledi.

Mentorluk sisteminin kullanılmasındaki genel amacı insan potansiyelini geliştirmek olarak anlatan Yargın, "Mentorluk,  Antalya ve bölgemizde yaygınlaştırmak istediğimiz girişimcilik kültürünün oluşmasına katkı sağlayan ve birbirinin başarısına katkıda bulunan bir sivil toplum kuruluşu olmamızı destekleyen bir uygulama olacak. Bu yıl ANSİAD'da pilot bir mentorluk programı başlatma hedefindeyiz" dedi.

- Melek yatırımcı

Toplantıda Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdinç Akyıldırım, dünyada ve Türkiye'de melek yatırımcılığın gelişimi hakkında bilgi verdi.

Melek yatırımcıyı "Henüz yolun başında olan bir iş fırsatına yatırım yapan, işletmelerin büyümeleri veya gelişmeleri için sermaye sağlayan kişi" olarak tanımlayan Akyıldırım, melek yatırımcının risk ve büyüme potansiyeli içeren projelere sahip, ancak finansman ihtiyacı olan girişimcilere, sermaye sağlayan, yatırım yapan, tecrübelerini aktaran özel bir yatırımcı olduğunu kaydetti.

ABD'de bugüne kadar 300 binin üzerinde melek yatırımcı ile yaklaşık 23 milyar dolar yatırım gerçekleştirildiğini kaydeden Akyıldırım, ABD'de her gün 180 girişimcinin melek yatırımcılardan para aldığını, Türkiye'de ise akredite edilmiş ağlarla lisansı olmadan faaliyet gösteren 166 melek yatırımcı olduğunu bildirdi.

Akyıldırım, özellikle ABD'de yapılan yatırımlarda yaklaşık 10 iş fikrinden 8'inin yatırım almaları sonrasında istenilen başarı düzeyine ulaşamadığını, öte yandan her 13 melek yatırımcıdan birinin 10 katından fazla kazandırdığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber