Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Türkiye 08 Ekim 2016 - 12:48 Yorum: 0

Antalya Barosu’nda seçimler başladı

2 gün sürecek Antalya Barosu Genel Kurulu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda başladı.

Antalya Barosu’nda seçimler başladı

2 gün sürecek Antalya Barosu Genel Kurulu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda başladı. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan mevcut başkan Alper Tunga Bacanlı, Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu geçtiğimiz günlerde FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan avukatlarla Antalya'da görüştüğüne dair sosyal medyada yaptığı paylaşımlardan dolayı eleştirdi ve yalanladı.

Antalya Barosu Genel Kurulunun ilk oturumu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mevcut Başkan Alper Tunga Bacanlı'nın açılış konuşması ile başlayan Genel Kurul'da ilk olarak geçtiğimiz günlerde FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan avukatların savunulmasında Antalya Barosu olarak mücadele eden tüm meslektaşlarına teşekkür etti. Antalya Barosu'nun Genel Kurul'u bugün başkanlık için adaylığını koyan 4 avukatın konuşması, ölen avukatların anılması, meslekte 25-60 yılını dolduran avukatlara plaket verilmesi ile devam edecek. Antalya Barosu'nun yeni başkanı yarın sabah saat 09.00 ile başlayacak oy kullanımının ardından belli olacak. Antalya merkez ve ilçelerinden 3 bin 500 baro üyesi avukat oy kullanacak.

"Burası Antalya Barosu buradan FETÖ'cü çıkmaz"

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu "Çok enteresan günler geçiriyoruz" diyerek değerlendiren mevcut başkan Alper Tunga Bacanlı, "Arkadaşlarımız ciddi anlamda mücadele etti. Antalya Barosu duruşunu hiç bozmadı. Biz her daim mağdur ve mazlumun yanında olmaya çalıştık. Baro üyesi arkadaşlarımızla neredeyse her gün nöbet tuttuk. Her siyasi görüşten avukatlar arkadaşlarımız için çabaladı. En sağcı adam en solcu adamı savundu. Burası Antalya Barosu buradan FETÖ'cü çıkmaz. Atatürk ilke ve değerlerine bağlı insanlarla dolu" dedi.

"Baro başkanları kendini savunacak avukat bulamadı"

Yaşanan sürecin uzayabileceği yönünde görüşlerini dile getiren Bacanlı, "Diğer illerde bir baro başkanı bile avukat bulmadı kendini savunacak. Bulunduğumuz süreçte Antalya'da tutuklanan birisi İstanbul'da serbest bırakılıyor. Alakasız insanlar, Bank Asya'ya 40 lira para yatırmış insanlar tutuklanıyor. Biz sorumluluk makamıyız. Kimsenin suçsuz yere tutuklanmasına izin vermeyiz. O nedenle Antalya Barosu ailesinin dayanışması çok önemli. Bizden sonraki kuşaklarda bunu sürdürecek" şeklinde konuştu.

"Feyzioğlu'nun sosyal medya paylaşımları yalan"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Antalya Barosu avukatlarının gözaltına alınmasının ardından Antalya'ya gelmesine ilişkin sosyal medyada yaptığı açıklamalara da değinen Antalya Barosu mevcut Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Feyzioğlu'nun gözaltı sürecinde avukatları ziyaret ettiği ve salınmalarında etkisi olduğu yönündeki sosyal medya paylaşımlarını eleştirerek yalanladı. Bacanlı, "Kesinlikle böyle bir durum olmadı. Avukat arkadaşlarımız ile Baro Başkanı olarak ben ve Adana Baro Başkanı özel izinle görüşme yaptık. Arkadaşlarımızın serbest bırakılması için çok çaba sarf ettik ama biz sadece savunma sürecinde elimizden geleni yaptık. Gerisi avukatların kararına kalmıştı. Bazı şeyler yapılsa da söylenmez. Birçok avukat arkadaşımız için ne savunmalar yaptık ama bunları duyurmadık" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber