Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 25 Ekim 2016 - 17:13 Yorum: 0

Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Menderes Türel patlamanın yaşandığı ATSO meclisinde konuştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ATSO'nun Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na katıldı.

Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Menderes Türel patlamanın yaşandığı ATSO meclisinde konuştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ATSO'nun Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na katıldı. Burada konuşan Türel, öğle saatlerinde planladıkları ziyaret öncesinde sabah üzücü bir olay hatırlattı. Bir araç patlaması olduğunu dile getiren Türel, "Yaralanan arkadaşlarımıza, yaşayanlara, tüm odamıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Yaşanan olaya esprili bir dille yaklaşan Menderes Türel, "Ben ATSO'yu ziyaret edeceğim diye bu kadar şaşaya şamataya gerek yoktu. Bunu espri olarak ifade edeyim. Patlamanın ardından terör olup olmadığı noktasında aklımıza sorular geliyor. Ama terör eylemleri daha çok şehir merkezlerinde kalabalık noktalarda yapılıyor. ATSO gibi şehirden uzak, sabahın erken saatlerinde az yoğunluğun olduğu saatte terör eyleminin planlanması dünya üzerinde alışılmış bir durum değil. Bizde ilk baktığımızda terör eylemi intibası oluşturmuyor. Antalya'nın turizm şehri olması nedeniyle dikkatli davranmamız gerekiyor. Bugün gerçekleşecek programın ise kesintiye uğramasını istemedim. Bizler kurşun olsa kurşunun, tank olsa tankın önünde duracağız, uçaktan bomba atsalar yerimizden kımıldamayacağız" dedi.

100 sene önce Çanakkale, Dumlupınar ruhunun olduğunu kaydeden Türel, "Çanakkale ruhu 15 Temmuz ile devam ediyor, devam edecek. 15 Temmuz'da derslerini almamışlar varsa, buyursunlar gelsinler. Gelecekleri varsa, görecekleri de vardır. Hesapları varsa, o hesapları bozacak ilahi hesap da vardır. Dolayısıyla biz, Hacı Bektaş Veli'nin sözleriyle "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız." Evvel Allah hiç bir hain hesaba, hiç bir tehdide pabuç bırakmayız, bırakmayacağız. Antalya G20, EXPO ve NATO gibi önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptı. EXPO'ya her hafta dünyanın en önemli sanatçıları geldi. Antalya'da her hafta ulusal veya uluslararası bir toplantı yapılır. Üst düzey yetkililer gelir. Bakanlarımız hiçbir zaman ziyaretleriyle Antalya'yı yalnız bırakmıyorlar. Son bir ay içerisinde Piyano Festivalini yaptık. Dünyanın en önemli piyanistleri geldi. 53. Antalya Film Festivalimizi de daha iki gün önce kapattık ve ABD'den Hollywood'tan dünyanın en önemli oyuncularını ağırladık. Dolayısıyla bütün bunlar güvenlik riski olan şehirlerde gerçekleşmez. Bunu özellikle ifade edeyim. Bu organizasyonlar Antalya'da en ufak bir güvenlik riski yaşanmadan yapılıyorsa çok fazla endişe etmemize gerek yoktur. Ama dünyanın hiç bir yerinde bugün için terör riski yok diyemez. Bugün Paris'te, Brüksel'de dünyanın bir çok şehrinde terör hadisesi olabiliyor. Dolayısıyla hiç bir şekilde bir terör hadisesi yoktur deme garantisi hiç bir yerde yoktur. Ama bu riskin en az olduğu şehirler vardır. Antalya'da bunların başında geliyordur. Bunu da yapmış olduğu çok başarılı organizasyonlarla ortaya koymuştur. G20 zirvesinden ayrılırken, Obama'dan Putin'e kadar bütün liderler havaalanında "Antalya'daki G20 zirvesi bugüne kadar gördüğümüz en başarılı organizasyon." O yüzden hem güvenlik riski itibariyle hem de organizayon yeteneği itibariyle öylesine başarılı organizasyonlara imza atan şehri hep beraber koruyacağız. Mustafa Kemal Atatürk, "Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir" demişti. Bugün yaşasaydı "Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güvenli şehri" derdi" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber