Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 13 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi

Yaklaşık 30 yıldır çözülemeyen sorun olarak değerlendirilen Kırcami alanına ilişkin imar planı, oy birliğiyle kabul edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Muratpaşa ilçesinde yer alan ve 30 yıllık bir sorun olarak değerlendirilen Kırcami alanıyla ilgili imar planına ilişkin itirazlar görüşülerek karara bağlandı. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yurtdışında olması nedeniyle Antalya Su ve Atık Su (ASAT) Toplantı Salonu'ndaki Mart ayı devam meclisi, Mesut Kocagöz’ün başkanlığında gerçekleşti.

Kocagöz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın kabulünün ve Mehmet Akif Ersoy'un ölümün yıl dönümü ile 18 Mart Çanakkale Zaferi'ne değindi. 

Ersoy’un Türkiye Cumhuriyeti’ne yaptığı katkıları anlatan Kocagöz, Çanakkale Zaferi’nin de bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği tarih olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş ve MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli de bu konudaki görüşlerini dile getirdi.

Meclisin en önemli gündemini Kırcami alanında yapılacak imar planı oluşturdu. Plan ile ilgili itirazlar görüşülerek, alanda imarla ilgili çalışmaların yapılmasını öngören karar, oy birliğiyle kabul edildi. 

Başkan vekili Kocagöz, 30 yıldır çözülemeyen sorunun ilgili kurumların işbirliğiyle aşıldığını söyledi. Bölge halkı için önemli bir karar alındığını ifade eden Kocagöz, alanda imarla ilgili çalışmaların başlayabileceğini ve artık bölge halkının geleceğe daha güvenle bakacağını dile getirdi. 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da Kırcami alanında halkın 30 yıldır sıkıntı çektiğini ve konunun sık sık gündeme gelmesine rağmen bir türlü çözüme kavuşamadığını anlattı. Uysal, sorunu birlik içinde çözüme kavuşturmanın onurunu yaşadıklarını ifade etti. 

MHP Gurup Sözcüsü Selçuk Senirli de sorunun çözümünde kendilerinin önemli katkı sağladıklarını, ufak tefek sorunların da uygulama aşamasında aşılacağına inandıklarını kaydetti. 

AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, sorunun çözümünde önemli ölçüde katkısı bulunan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı kutladı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber