Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 26 Eylül 2016 - 10:24 Yorum: 0

Antalya DOB perdelerini açıyor

Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB) Ekimde ayında perdelerini açıyor.

Antalya DOB perdelerini açıyor

Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB) Ekimde ayında perdelerini açıyor.

Antalya DOB 2016- 2017 sanat sezonuna 13 Ekim'deki "Gala Gecesi" ile perdelerini açacak. DOB sanat sezonunda Mozart'ın unutulmaz operası "Saraydan Kız Kaçırma', Çaykovski'nin ölümünden önce bestelediği "Iolanta" operası ile yine Çaykovski'ye ait romantik balenin başyapıtı "Kuğu Gölü" balesi, ünlü Türk bestecimiz Ferit Tüzün'ün "Midas'ın Kulakları" operası gibi eserler yer alacak.

177 performans ile sanatseverlerle buluşacak

Antalya DOB, yeni sanat sezonunda "Saraydan Kız Kaçırma', "Iolanta" ve "Midas'ın Kulakları" olmak üzere 3 yeni opera eserini, "Kuğu Gölü'balesini ve "Bremen Mızıkacıları" ve "Keloğlan ile Uzaylılar" olmak üzere 2 yeni çocuk müzikalini sanatseverlerin beğenisine sunacak. Ayrıca geçtiğimiz sezonlarda seyircinin yoğun ilgi ve beğenisini kazanan "Carmen" ve "Yaşa Sen Anne" operaları, "Şen Dul" opereti, "Fındıkkıran', "Üç Renk" ve "Üç Silahşörler" baleleri tekrar sahnelenecek.

Yoğun ve etkili konser programı

Yeni sanat sezonu için hazırlıklara başlayan ve sezon açılış ve kapanışını muhteşem gösterilerle gerçekleştirecek olan Antalya Devlet Opera ve Balesi sezon boyunca Antalyalı sanatseverleri orkestralı, piyanolu ve a capella türlerinde birbirinden farklı ve özel konserlerle buluşturacak. Solo, koro, bale ve orkestra sanatçılarının sahne alacağı "Gala Gecesi" ile açılacak olan yeni sanat sezonunda ayrıca "Müzikal Dokunuşlar', "Piyano Sevdası', "Ankara 1923', "Seslerin Büyüsü', "Atatürk'ü Anma Konseri', "Hoş Geldin Yeni Yıl', "Çello Yıldızları', "Aşk Şarkıları', "Kadının Sevdası" ve "Şehitler Oratoryosu" konserleri gerçekleştirilecek ve ardından "Yaz Güneşi" kapanış gösterisi ile sezon sona erecek.

Minik sanatseverler çok önemli

Antalya Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdürü Evin Atik'in Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliği ile başlattığı bir sosyal sorumluluk projesi olan "Opera Okulda" eğitim etkinliği bu sezon da Antalya'daki minik sanatseverlerimizle buluşturulacak. Ayrıca Antalya DOB Müdürlüğü bünyesinde ilk kez geçtiğimiz sezon hayata geçirilen ve büyük bir ilgi uyandıran "Çocuk ve Sanat" projesi kapsamında yapılan "Çocuk Korosu', "Çocuk Balesi', "Çocuk Orkestrası" ve "Çocuk Resim-Tasarım" kursları bünyesindeki minik sanatçılarımız Nisan ve Haziran aylarında "Çocuklar Işıldıyor" adı altında iki gösteri sahneleyecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber