Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Eylül 2016 - 14:48 Yorum: 0

Antalya Emniyetinden "notersiz al-sat yapma" bilinçlendirmesi

Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları notersiz al-sat yapmamaları konusunda uyararak afiş ve broşürlerle bilinçlendirme çalışması gerçekleştirdi.

Antalya Emniyetinden 'notersiz al-sat yapma' bilinçlendirmesi

Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları notersiz al-sat yapmamaları konusunda uyararak afiş ve broşürlerle bilinçlendirme çalışması gerçekleştirdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen "notersiz al-sat yapma" çalışması başlattı. Ekipler, emniyet binaları, PTT Güllük Başmüdürlük binası, PTT Arapsuyu, PTT Üçkapılar Şubeleri ile Şehirlerarası Otobüs Terminali yolcu giriş kapılarına ve 21 adet notere Trafik Denetleme Şubesi ve Eğitim Büro Amirliği görevlileri tarafından afiş ve broşür dağıttı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri "noterli işlem güvenli işlem" diyerek "Terör örgütleri ve kaçakçıların, noter satışı ve devri yapılmamış araçlar kullanıldığını biliyor musunuz?" yazılarıyla uyarılarda bulundu.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, "Ülkemizde tescili şirket veya şahıslara ait her türlü ikinci el aracın devir ve satış işlemi Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 36. Maddesinde belirtildiği gibi Noterler tarafından yapılmaktadır. Noter tarafından yapılmayan her türlü satış ve devir işlemi geçersizdir. Kişilerin kendi aralarında düzenlemiş oldukları ya da yetkisi olmayan kurum veya şahıslarca yapılan satış ve devir sözleşmesi olarak adlandırılan işlemlerin, hukuki olarak herhangi bir geçerliliği bulunmamaktadır. Bu tür işlemler neticesinde, ileride doğabilecek hukuki ve cezai müeyyideler araç sahiplerinin mağduriyetine neden olur. Noter tarafından yapılan satış sözleşmelerinde; araç sahip bilgileri tescil ve maliye kayıtlarında (online olarak) değişir, araç satışı yapan kişi veya şirketlerin, satış anından itibaren araç ile bağları kalmaz. Araç satış ve devir işlemlerini noter aracılığıyla yapın, mağduriyete ortak olmayın" diye uyarılarda bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber