Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Ekim 2016 - 14:38 Yorum: 0

Antalya Genç Girişimciler Genel Kurulu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Yüzbinlerce üniversite mezunumuz işsiz ve bunların da önemli bir kısmı ümidini KPSS'ye bağlamış...

Antalya Genç Girişimciler Genel Kurulu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Yüzbinlerce üniversite mezunumuz işsiz ve bunların da önemli bir kısmı ümidini KPSS'ye bağlamış durumda. Gençlerimizi devlet kapısında umutsuzca beklemekten kurtarıp girişimciliğe yönlendirmek durumundayız" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Genç Girişimciler Kurulu'nun Genel Kurulu, ATSO Meclis Salonu'nda yapıldı. ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, ATSO Yönetim Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri ile çok sayıda iş insanı katıldığı genel kurulda, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Karşılaştırmalı Dünya Ekonomisi" konulu bir konferans verdi.

Genel Kurulun açılışında ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Yönetimi olarak Genç ve Kadın Girişimciler kurullarının çalışmalarını yakından izlediklerini ve her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Genç ve Kadın Girişimciler Kurulları'nın Antalya'da girişimcilik kültürünün oluşması, girişimci potansiyelinin ortaya çıkarılması noktasında değerli katkılar koyduğunu belirten Davut Çetin, "Türkiye, önemli büyüklükte bir genç nüfusa sahip, kentleşme sürecine devam eden, orta gelir düzeyinde yer alan bir ülkedir. Sahip olduğumuz genç nüfus ülkemizin geleceği için önemli bir potansiyel barındırıyor. Bu potansiyeli nasıl kullanacağımız bize bağlıdır. Gençleri doğru yönlendiremezsek, çağın gereklerinden uzak yetiştirir, geleceğe dair umut veremezsek onları ve gelecek nesilleri kaybederiz. Bugün terör örgütlerine bile baktığınızda tamamen umutsuz insanları istismar ettiklerini görürsünüz. Ancak, ülke olarak beşeri ve sosyal sermayeye yatırım yapar, gençlerimizi iyi eğitir, teknoloji okur-yazarı olarak yetiştirir, içlerindeki girişimci ve yaratıcı ruhu desteklersek bu genç nüfus bizi Büyük Atatürk'ün işaret ettiği "muasır medeniyetler düzeyine" taşır. Bugün geldiğimiz noktada gençlerimize eğitim, destek ve umut verme konusunda çok da başarılı olduğumuz söylenemez" dedi.

"Üniversite mezunları ümidini KPSS'ye bağlamış durumda"

Türkiye'nin yüz yüze olduğu en ciddi sorunların başında işsizliğin geldiğin vurgulayan Başkan Davut Çetin şöyle devam etti;

"TUİK verilerine göre işsizlik oranı yüzde 10,2 ve işsiz sayımız 3 milyon 120 bin düzeyinde. Bu rakama ümidini kaybetmiş ve iş aramayı bırakmış 650 bin kişiyi de eklersek karşımıza 4 milyona yaklaşan bir rakam çıkıyor. Genç işsizliğinde ise durum daha da vahim. Okula veya işe gitmeyen 15-29 yaş arası gençlerin oranına baktığımızda yüzde 28.8 ile OECD ülkeleri içerisinde en kötü durumdayız. Yüzbinlerce üniversite mezunumuz işsiz ve bunların da önemli bir kısmı ümidini KPSS'ye bağlamış durumda. Bir ülkede gençler devletten iş bekleme kuyruğuna giriyorsa o ülkede ekonomi yeterince güçlü değil demektir. Bir ülkede gençler devlet kapısında yığılıyorsa o ülkede siyaset sağlıklı olmaz, demokrasi de güçlenmez. Yani gençlerimizi devlet kapısında umutsuzca beklemekten kurtarıp girişimciliğe yönlendirmek durumundayız. Çünkü genç girişimciler aynı zamanda demokrasinin ve güçlü ekonominin de teminatıdır. Yalnızca işsizlikten kurtulmak için değil, Türkiye'nin gelişmesi için de girişimci sayısının artması, gençlerimizin artan oranda girişimci olması gereklidir. Girişimcilerimizin başarılı olabilmeleri için de dünyayı yakından izlemeleri, yaptıkları işlerde fark yaratmaları son derece önemlidir. Bu noktada hepimize büyük görev düşüyor. Gençleri girişimciliğe yönlendirmek, örnek başarı hikayelerini paylaşmak ve onlara umut vermek, aynı zamanda mevcut girişimcilerimize vizyon kazandırmak için hep birlikte daha çok çalışmamız gerekiyor. Genç ve Kadın Girişimci Kurullarımız bu vizyon doğrultusunda yoğun bir çalışma temposu içerisindeler. Onlarda bu çalışma azmini görmek bizim de motivasyonumuzu artırıyor."

Daha sonra ise TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ulaş Yıldırım da "Genç Girişimcileri teşvik amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda genç girişimcilerin başarı hikayelerini toplantılarımızda paylaştık. Genç Girişimciler arasında işbirliğini artırmak amacıyla koordinasyon toplantıları yaptık. Kurulumuz mümkün olduğunca çok kişiye ulaşıp fikrini alarak Antalya için katkı koymak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bugünde genç girişimciler için fark yaratacağını düşündüğümüz bir toplantı düzenledik. Hızla gelişen teknolojiyle dünyanın her alanda geliştiği bir çağda yaşıyoruz. Ekonomik güç batıdan doğuya doğru kayıyor. İş yapış biçimlerinden bilgi işleme kadar her alanda son derece hızlı bir değişim yaşanıyor. Önümüzdeki süreçte bu değişime ayak uyduran firmalar ayakta kalacak. Uyduramayanlarda yok olup gidecek" dedi.

Genel kurulda bir konferans veren Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu üyelerine "Karşılaştırmalı Dünya Ekonomisi"ni anlattı.

Antalya Genç Girişimciler Genel Kurulu

Antalya Genç Girişimciler Genel Kurulu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber