Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 26 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

Antalya Havalimanı apronunda elektrikli otomobil

Antalya Havalimanı apronunda çevreye duyarlı hibrid otomobil kullanılmaya başlandı

Antalya Havalimanı apronunda elektrikli otomobil

ANTALYA (AA) - ICF Airports Antalya Havalimanının apronunda elektrikli otomobil kullanılmaya başlandığı bildirildi.

ICF Airports Antalya Havalimanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 2011 yılında Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından "10 - 25 milyon yolcu" kategorisinde "Avrupa’nın En İyisi" seçildikleri hatırlatılarak, çevreci uygulamalarla öncü olmaya devam ettikleri belirtildi.

Açıklamada, 2009 yılından beri Avrupa Havaalanları Birliği projesi kapsamında karbon emisyonunu azaltma çalışmalarını sürdürüldüğü, ocak ayı itibarıyla apronda üstün yakıt ekonomisi sunan hibrid teknolojisinin temsilcilerinden Toyota Yaris Hybrid aracının kullanılmaya başlandığı ifade edildi.

Apronda var olan hız sınırlamaları göz önüne alınarak 40 kilometre hıza kadar sadece elektrik motorunu kullanarak hareket edebilen aracın sıfır karbon salınımı ile havalimanının çevreci anlayışını tamamladığı vurgulanan açıklamada, hibrid teknolojili araçların ileriki dönemde havalimanı filosunda bulunan tüm araçların yerine geçmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Fraport IC İçtaş Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel'in görüşlerine yer verilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"ICF Airports, Türkiye'deki çevrecilik bayrağını taşıyan öncü firmalardan biridir. Türkiye'de Avrupa Havaalanları Birliği'nin belirlediği karbon emisyonu azaltma projesinin 3. seviyesine ulaşan ilk havalimanı olmuştuk, son 3 senedir bu başarımızı gururla yeniliyoruz. Çevrecilik söz konusu olduğunda Avrupa'nın sayılı havalimanları arasındayız. Ocak ayı itibarıyla apronda kullanmaya başladığımız hibrid aracımız da çevreci anlayışımızın bir uzantısıdır. Hibrid araçların kullanımını önümüzdeki yıllarda da desteklemeye devam edeceğiz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber