Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 19 Mart 2015 - 12:53 Yorum: 0

Antalya Havalimanı karbon akreditasyonunda en üst seviyede

ICF Airports Antaya Havalimanı "Havaalanı Karbon Akreditasyonu" programında en üst noktaya ulaşarak, Avrupa'daki 20 havalimanından biri oldu

Antalya Havalimanı karbon akreditasyonunda en üst seviyede

ANTALYA (AA) - ICF Airports Antalya Havalimanı'nın, "Havaalanı Karbon Akreditasyonu" programında en üst seviyeye ulaştığı bildirildi.

ICF Airports Antalya Havalimanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 2009 yılında Avrupa Havaalanları Birliği (ACI) tarafından sera gazları salınımı nedeniyle ortaya çıkan zararları minimize etmek üzere karbon emisyonunu azaltma çalışmalarının sürdürüldüğü belirtilerek, havalimanının 2010 yılında "Mapping" (karbon kaynaklarının haritası) seviye 1,  2011 yılında "Reduction" (karbon emisyon azaltımı) seviye 2  ve 2012 yılında ise "Optimization" (optimizasyon) seviye 3 safhasına ulaştığı hatırlatıldı.

Açıklamada, 2013 ve 2014 yıllarında seviye 3 belgesinin yenilendiği aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

"2015 yılında en üst düzey olan seviye 3+ 'Neutrality' (karbon emisyon sıfırlama) belgesini alınmıştır. Bu seviyeye ulaşmak için, kendi faaliyetlerinden dolayı ortaya çıkan toplam salınımı sıfırlamak amacıyla yenilenebilir enerji üretim yatırımlarına önemli mali destek yapmış, aynı zamanda da iş ortaklarının emisyonlarının düşürülmesi için işbirlikler ve katkılar sağlanmıştır. "

Yolcu trafiğinin yaklaşık yüzde 60'ını ağırlayan 90 havaalanının bu belgeye sahip olduğu vurgulanan açıklamada, Avrupa'da Antalya Havalimanı ile beraber, 20 akredite havalimanı olduğu belirtildi. 

- "Türk Havacılık sektörüne örnek"

Açıklamada, ICF Antalya Havalimanı'nın, 2011 yılından bu yana kendi faaliyetlerinden kaynaklanan karbondioksit salınımını düşürmenin yanı sıra iş ortaklarının da karbondioksit emisyonlarını düşürmeleri için önemli işbirlikler yaptığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"2014 yılında iş ortakları ile yapılan işbirliği sonucu uçak emisyonlarında 11 bin 505 ton karbondioksit azaltımı sağlanmıştır. Azaltılan bu miktar ICF Airports Antalya Havalimanı'nın bir yıllık toplam emisyonunun yüzde 65'i oranındadır. Söz konusu bu miktar yaklaşık 2 bin 850 aracın bir yıl süre ile trafikten uzaklaştırılması anlamına gelmektedir. Sürdürülebilir çevre stratejisi ve entegre yönetim sistemleri politikalarıyla İş Sağlığı ve Güvenliği, Kalite, Çevre ve Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetimi alanlarında dört farklı TSE belgesine sahip havalimanı olan ICF Airports, 'Havaalanı Karbon Akreditasyonu'nun" en üst seviyesine yükselerek Türk Havacılık sektörüne örnek olmaktadır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber