Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 21 Ekim 2016 - 14:53 Yorum: 0

Antalya Limanı’nda kirlilik tatbikatı

Antalya Limanı'nda "Akdeniz-Seagüll Ekim 2016 Deniz Kirliliği" tatbikatı gerçekleştirildi.

Antalya Limanı’nda kirlilik tatbikatı

Antalya Limanı'nda "Akdeniz-Seagüll Ekim 2016 Deniz Kirliliği" tatbikatı gerçekleştirildi.

Antalya Limanı'nda faaliyet gösteren Seagüll Martı Deniz Temizliği, Port Akdeniz ve Akdeniz Akaryakıt'ın öncülüğünde Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı ile Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle yapılan tatbikatı Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da takip etti. Tatbikatta senaryo gereği, "Zeynep Ka" adlı tankerden yakıt tahliyesi sırasında hortum yırtılması sonucu denize motorin sızıntısı olduğu ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. İlk olarak vanaları kapatan ekipler, daha sonra hızla olay yerine intikal ederek bölgeyi solid bariyer ile kontrol altına aldı. Tatbikatta kirlilik sahile yayılmadan hızla önlendi. Bu sırada farklı iki bölgeden daha gelen deniz kirliliği ihbarlarına da müdahale eden ekipler, kirliliğin sahile ulaşmasını özel malzemelerle engelledi.

Tatbikatı yerinde takip eden Vali Karaloğlu, "Tatbikatlar olaylara müdahale yeteneklerimizi görme açısından önemlidir. Kurumların koordinasyonunu afet yaşanmadan test etmek hayati önem taşıyor. Ama olası bir kaza olduğunda bölgeye yayılan kimyasalın sahil ve limana ulaşmadan temizlenmesini içeren bir tatbikat yapıldı. Acil bir durumda hızlı müdahaleyi nasıl yapılacağını görmek için bu tatbikatı yaptık. Başarıyla tamamlandı" dedi.

"Deniz bizim soframızdır"

Antalya'nın turizmin başkenti olduğunun altını çizen Karaloğlu, "Antalya Türkiye'nin vitrini olan global bir şehir. 640 kilometre sahili olan dünyada deniziyle, kumuyla, güneşiyle öne çıkmış bir kent. Bu şehirde denizi korumak, kirletmemek soframızı korumak, kirletmemek gibidir. Antalya ekmeğini denizden çıkaran bir şehir. Deniz bizim soframızdır. Nasıl soframızı kirlenmesin diye koruyorsak, soframız olan denizimizi de temiz tutmamız gerekir. En önemli sektör turizm. Turizmin de en önemli varlık sebebi denizdir. Türkiye'de en fazla mavi bayraklı plajı olan şehir Antalya'dır. Denizimizi her türlü kirlilikten korumamız gerekiyor" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın denizlerle ilgili çok önemli tedbirler aldığını kaydeden Vali Karaloğlu, Antalya'nın deniz kirliğiyle ilgili olası bir olayda bunu ortadan kaldıracak güçlerinin ve yeteneklerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber