Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 23 Kasım 2016 - 16:48 Yorum: 0

Antalya Valisi Münir Karaloğlu: "Kadına şiddeti önlemede çareyi Londra’da Paris’te ararsak sonuç alamayız"

'Kadına Şiddete Müdahale" konulu seminerde konuşan Vali Münir Karaloğlu, "Her toplumun ayrı bir kültürü ve inanışı var.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu: 'Kadına şiddeti önlemede çareyi Londra’da Paris’te ararsak sonuç alamayız'

'Kadına Şiddete Müdahale" konulu seminerde konuşan Vali Münir Karaloğlu, "Her toplumun ayrı bir kültürü ve inanışı var. Kadına şiddeti çözmemiz için batıya değil kendi kodlarımıza yönelmeliyiz" dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya Temsilciliği, 25 Kasım "Kadına Şiddetle Mücadele Semineri" ve "Şiddete Dur De" sergisi düzenledi. Toplantıya Antalya Valisi Münir Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş, muhtarlar, çok sayıda kadın ve erkek katıldı.

Panelin açılışında konuşan KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş, günümüzde 4 kadından birisinin şiddete maruz kaldığını belirterek, "Bu bir insanlık ayıbı, toplumsal bir hastalıktır. Bunun için her yıl kampanyalar üretiyoruz. Kadının rolünü değil, erkeğinkini ön plana atıyoruz. Bu bağlamda aileyi ve aile yapısını en iyi bilen muhtarlarımıza büyük işler düşüyor" dedi.

"Batıya yönelmek işi çözdü mü?"

Vali Münir Karaloğlu ise konuşmasında kadına şiddet konusunda Batı ülkelerine yönelmenin çözüm olmadığını söyledi. Her toplumun farklı bir kültüre, inanışa ve geleneklere sahip olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, "Bu sorunu çözmemiz için dediler ki; Batıya bakmamız gerekiyor. Baktık, yaptık önleyebildik mi? Hayır. Sebebini bulmamız gerekiyor arkadaşlar. Hiçbir toplum diğerinin aynısı değil, diğer toplumların kadına, eşine, çocuğuna bakışı aynı değil. Falancı millet çözdü biz de onların yasasını alalım. Çözdü mü? Hayır" diye konuştu.

"Kendi kodlarımıza dönmemiz lazım"

Çözüm olarak Türk toplumunun kendi özüne inmesi gerektiğini işaret eden Vali Karaloğlu, "O zaman ne yapacağız kendi kodlarımıza döneceğiz. Bizim dinimiz, kültürümüzden başka anneyi ve kadını yükselten başka medeniyet, başka bir din, başka bir kültür var mı? Hayır. Çareyi Brüksel, Londra Paris'te ararsak olmuyor. 2012'den sonra kadına şiddet azalmadı aksine çoğaldı. Çözüm kendimize gelmemiz. Çözüm kendi medeniyetimizde, kendi kültürümüzde ve inancımızda var, oraya dönmemiz lazım. Bunu erkekler kurtaracak. Önce kendimize geleceğiz. Allah sana eşinden biraz daha güç verdi diye eşine bunu kullanırsan, Allah'a karşı bunun hesabını veremezsin" ifadelerini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber