Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 08 Mart 2015 - 16:03 Yorum: 0

Antalya'da 5 bin kadından "Şiddete Hayır" etkinliği

Muratpaşa Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, 5 bin kadın şarkılar eşliğinde "Şiddete Hayır" mesajı verdi

Antalya'da 5 bin kadından 'Şiddete Hayır' etkinliği

ANTALYA (AA) - Antalya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Şiddete Hayır" etkinliği düzenlendi.

Son dönemlerde yaşanan kadına yönelik şiddete karşı, kitlesel tavır koymak ve toplumsal bilinç oluşturmayı amaçlayan Muratpaşa Belediyesinin, belediye hizmet binasının yanındaki kent meydanında düzenlediği etkinlikte, 5 bin kadından oluşan koro kaşıklarla ritm tutarak, şiddetin her türlüsüne "Hayır" dedi.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyeciliğin sadece park ve cadde yapmakla olmadığını belirterek, halkı özel günlerde o günün anlamına uygun şekilde bir araya getirmekle de mükellef olduklarını söyledi.

Türkiye'de kadına şiddet sorunu olduğu, kadınların sosyal ve ekonomik alanda hak ettiği değeri göremediğinin açık bir gerçek olduğunu savunan Uysal, şöyle konuştu:

"Bütün Muratpaşa'nın kadınları homojen bir şekilde burada.  Onlar buradan "Kadına şiddet istemiyoruz" diyecekler. Belediye olarak kadınları bir araya getirmek ve seslerini bütün dünyaya duyurmakla ilgili gereken çalışmaları yapmak görevimizdir. Kadına şiddet ülkemizde çok yüksek istatistiklere sahip ama aynı zamanda bütün dünyanın da sorunudur. Televizyonlardan savaş haberleri izliyoruz. O çatışmaların yaşandığı kentlerdeki kadınların yaşadıklarını tasavvur edebiliyor musunuz? Tecavüzler, eş ve çocuk kayıpları, ağır tablolar yaşanıyor."

Proje koordinatörü Hilal Nesin de etkinlik düzenleyebilmek için girmedikleri mahalle kalmadığını ifade ederek, koro çalışmalarına katılan kadınlarla bugün "Şiddete Hayır" demek için bir araya geldiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, İzmir'de düzenlenen benzer bir etkinliğe canlı bağlantı gerçekleştirilerek, Karşıya Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, karşılıklı olarak kadına şiddeti kınayan açıklamalarda bulundular.

Etkinlikte, Selda Bağcan da konser verdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber