Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 10:48 Yorum: 0

Antalya’da ‘Anneler Konuşuyor’ Etkinliği

Antalya Büyükşehir Belediyesi, "Engelliler Haftası" nedeniyle "Anneler Konuşuyor" etkinliği düzenledi.

Antalya’da ‘Anneler Konuşuyor’ Etkinliği

Antalya Büyükşehir Belediyesi, "Engelliler Haftası" nedeniyle "Anneler Konuşuyor" etkinliği düzenledi. Engelli çocukların anneleri, yaşadıkları zorlukları ve verdikleri yaşam mücadelelerini gözyaşları içinde anlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi "Engelliler Haftası'nı etkinliklerle kutluyor. Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen "Anneler Konuşuyor" programında engelli çocuk anneleri, yaşadıklarını ve duygularını gözyaşları içinde anlattı. Engelli çocukların anneleri, hamile kaldıkları andaki sevinçlerini, sonrasında ise bebeklerini kucaklarına aldıklarındaki üzücü anı, yaşadıkları zorlukları ve hikayelerini paylaştı. Bazı annelerin çocuklarına yazdıkları şiirleri okuması ise duygusal anlar yaşattı.

O BENİM CAN'IM

MPS3 Sanfilipo hastası 14 yaşındaki Berk Alp Karayel'in annesi Aysun Karayel hamileliğinde yaşadığı heyecanı anlatarak "Benim de hayallerim vardı. Oğlumun kız arkadaşı olacaktı, arkadaşını eve davet edip kek yapacaktım. Kınalı düğünlü oğlumu askere gönderecektim. Ben oğlumun üstün zekalı olduğunu sanırken doktor oğluma milyonda bir rastlanan MPS3 Sanfilipo teşhisi koydu. Dünya başıma yıkıldı. Çok mücadele ettim ama tedavisi olmadı. Kimse çocuğunun engelli olmasını istemez ama her şeye rağmen o benim Can'ım" şeklinde konuştu.

HAYAT ONLAR İLE GÜZEL

Mental hastası 42 yaşındaki Fulya Filizkıran'ın annesi Ayşe Filizkıran, "Allah kızımı ahirette benden ayırmasın" diyerek "Evimizin bir tanecik kızı. Evin kızı neler yapması gerekirse benim kızım da onları yapıyor. Çok ağır işler değil ama makineye bulaşıkları yerleştirmek evde onun görevi. Engel kelimesini hiçbir zaman sevmedim. Engelleri aşmak gerek. Hayat onlar ile güzel. Kızımı çok seviyorum."

UTANIP EVE KAPATMAYALIM

Cerebral Palsy hastası 22 yaşındaki Sinan Kuzucu'nun annesi Hamire Kuzucu ise duygularını şöyle dile getirdi: "35 yaşında hamile kaldım. Geç hamile kaldığım için, içim içimi yiyordu. Ya engelli olursa diyordum. Bebeğimi kucağıma aldım, hemen kafatası bıngıldağını yokladım. Kendim de hemşire olduğum için bilgim vardı. 40 gün içinde Ankara'ya götürseydik hastalığın önüne geçilecekmiş. Ama kader işte, geç kalmıştık. Çocuğum için bakıcı aradım. Engelli olduğu için kimse bakmak istemedi. Çocuklarımızdan utanıp onları eve kapatmayalım. İnsanlar ile iletişim kurmalarına fırsatlar oluşturalım."

FRİDA KAHLO SERGİSİ

Program bitiminde AKM Fuaye Alanı'nda Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin yaptığı Frida Kahlo resim sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Özel çocuklarının iş, uğraş atölyelerinde yaptığı el işleri ve organik reçeller de satışa sunuldu.

Antalya’da ‘Anneler Konuşuyor’ Etkinliği

Antalya’da ‘Anneler Konuşuyor’ Etkinliği

Antalya’da ‘Anneler Konuşuyor’ Etkinliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber