Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Eylül 2014 - 14:18 Yorum: 0

Antalya'da bin kişiye okullarda iş fırsatı

Antalya Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, okullarda bin kişiyi hizmetli personel olarak görevlendirecek

Antalya'da bin kişiye okullarda iş fırsatı

ANTALYA (AA) - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında okullarda bin kişiyi hizmetli personel olarak görevlendirecek.

İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, işsizlikle mücadele amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Antalya merkez ve ilçelerinde düzenlenecek Toplum Yararına Programı kapsamında okullarda bin kişinin hizmetli personel olarak görevlendirileceği bildirilildi.

Açıklamada, özellikle istihdamında zorluk çekilen işsiz vatandaşların işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek, kendilerine geçici gelir desteği sağlamak amacıyla başlatılacak programa katılım şartları şöyle sıralandı:

"İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,18 yaşını tamamlamış olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, kamudan herhangi bir ad altında maaş geliri olmamak, öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç) ve TYP'den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak."

Katılımcılara TYP süresince asgari ücret üzerinden çalışma süresine göre hesap edilecek ücret ödenecek, vergi ve sosyal güvenlik primi giderleri de karşılanacak.

İkamet ettikleri bölgeye yakın yerlerde düzenlenecek programlara katılmak isteyen kişilerin 20 Eylül 2014 tarihine kadar İŞKUR Antalya Müdürlüğü hizmet merkezlerine şahsen ya da "www.iskur.gov.tr" internet sitesinden iş arayan olarak kaydolup, başvuru yapmaları gerekiyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber