Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Mart 2015 - 10:53 Yorum: 0

Antalya'da Çanakkale Savaşı fotoğrafları sergisi açıldı

ANTALYA (AA) - Kepez Belediyesi ile Muharip Gaziler Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Çanakkale Savaşı fotoğrafları sergisi açıldı.Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Erdem Bayazıt...

Antalya'da Çanakkale Savaşı fotoğrafları sergisi açıldı

ANTALYA (AA) - Kepez Belediyesi ile Muharip Gaziler Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Çanakkale Savaşı fotoğrafları sergisi açıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gaziler ile öğrencilerin katılımıyla açılan sergide yaptığı konuşmada, çocuklara Çanakkale ruhunu anlatmak için bu tür etkinliklere davet ettiklerini söyledi. 

Sergide hem gazilerle hem de çocuklarla olmak istediklerini belirten Tütüncü, "Bir anlamda dedeler ile torunlar, çok anlamlı bir etkinliğin açılışını yaptılar dedirtecek kadar anlamlı bir fotoğraf karesi oluşturdu. Bizim Çanakkale ruhunu gelecek kuşakları aktaramamamız demek, Çanakkale ruhunu yaşatmamamız demektir. Mutlaka gelecek kuşaklara Çanakkale ruhunu aktarmamız gerekiyor" dedi.

Sergiyi Genelkurmay Başkanlığı'nın arşivinden aldıkları fotoğraflarla oluşturduklarını ifade eden Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Abidin Sezer de Çanakkale Savaşı'nın Türk milletinin yazdığı bir destan olduğunu dile getirdi.

Çanakkale ruhunu tüm benliğimizde yaşamamız gerektiğini anlatan Sezer, "Türk insanının kalbi insan sevgisiyle doludur. Çanakkale ruhu Türk milletinin Allah'a olan inancıyla ve iman gücüyle çeliği yendiği zaferin adıdır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber