Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 13 Ağustos 2016 - 15:18 Yorum: 0

Antalya’da FETÖ’nün yer altı grubu gözaltına alındı

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında örgüte...

Antalya’da FETÖ’nün yer altı grubu gözaltına alındı

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında örgüte öğrenci kazandırdığı ileri sürülen ve yer altı grubu olarak bilinen 35 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY üyesi olduğu öne sürülen şüphelilere yönelik kent merkezinde operasyon yaptı. Eş zamanlı olarak çok sayıda adrese yapılan operasyonda, FETÖ'ye öğrenci ve eleman kazandırdığı ileri sürülen 35 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda FETÖ lideri Fethullah Gülen'in çok sayıda örgütsel dokümanı bulundu. Emniyette sorguları tamamlanan 35 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Adliye bahçesine gelen yakınları, şüphelileri görmek için büyük çaba sarfetti.

Şüphelilerin "serrehber" ve "hususiciler" olarak bilindiği ve örgüte hangi öğrencilerin alınacağını, nasıl yetiştirileceğini, öğrencilerin hangi meslekte hangi kamu kurumuna yerleştireceklerini belirledikleri öne sürüldü. Başta öğretmen ve çeşitli meslek gruplarından olan şüphelilerin örgütün yer altıcıları olarak da bilindiği ve kendilerini hiçbir şekilde deşifre etmeden faaliyetlerini yürüttükleri öne sürüldü.

Öte yandan, birkaç gün önce gözaltına alınan ve örgütün ablaları olarak bilinen 23 kişiden 18'i tutuklanmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber