Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 16:53 Yorum: 0

Antalya'da iş garantili "Çocuk Bakım Elemanı" kursu

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi kapsamında, mesleksiz gençlere yönelik iş garantili "Çocuk...

Antalya'da iş garantili 'Çocuk Bakım Elemanı' kursu

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi kapsamında, mesleksiz gençlere yönelik iş garantili "Çocuk Bakım Elemanı" kursu açılacağını bildirdi.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında gençlerin istihdamını sağlamak amacıyla sektörlerden gelen talepler doğrultusunda "iş garantili" kurslar açmayı sürdürdüklerini belirtti.

Açılacak "Çocuk Bakım Elemanı" kursu için mülakatların 18 Mart Çarşamba günü saat 10.00'da Çalışma ve İş Kurumu Antalya İl Müdürlüğünde (İŞKUR) yapılacağını kaydeden Çetin, meslek kurslarının teorik ve iş başı olmak üzere iki aşamadan oluştuğunu, kurslara katılan gençlere eğitim süresince günlük 25 lira ödendiğini aktardı.

Ayrıca genel sağlık sigortalarının da İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılandığını ifade eden Çetin, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında istihdam yaratan firmalara da önemli avantajlar sunuluyor. İşbaşı eğitimini başarılı şekilde bitiren kursiyerleri istihdam eden firmalara sigorta prim teşviki sağlanıyor. Ayrıca 18-29 yaş arası erkekler ve tüm kadınlar için 42 ay (3,5 yıl), 30 yaş üzeri erkekler için 30 ay (2,5 yıl) süreyle Sigorta Primi İşveren Payı ödemeleri İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanıyor. Yani asgari ücretle çalışan tek bir personel için 12 aylık 2 bin 160 lira ve 42 ay için ise 8 bin 640 lira destek veriliyor 

Çetin, kursla ilgilenen, meslek ve iş sahibi olmak isteyen 18-30 yaş arasında, en az ilkokul mezunu ve İŞKUR'a kayıtlı olan işsiz kadınların mart ayında açılacak kurs için 18 Mart Çarşamba günü saat 10.00'da Çalışma ve İş Kurumu Antalya İl Müdürlüğü'nde hazır bulunması gerektiğini, Çocuk Bakım Elemanı alanında meslek ve iş sahibi olmak isteyen kadınları başvuru mülakatına beklediklerini belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber