Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 10 Aralık 2016 - 21:18 Yorum: 0

Antalya’da kedi ölümlerine aydınlatmalı önlem

Antalya Düden Park'ta, 13 kedinin vahşice öldürülmesinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvanseverlerin isteği üzerine bölgeyi ışıklandırdı.

Antalya’da kedi ölümlerine aydınlatmalı önlem

Antalya Düden Park'ta, 13 kedinin vahşice öldürülmesinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvanseverlerin isteği üzerine bölgeyi ışıklandırdı.

Muratpaşa ilçesinin turizm bölgesi Düden Park içindeki kedi evinde 11 kedinin vahşice katledilmesi, başta Antalya Candost Derneği ve hayvanseverlerin büyük tepkisini çekmişti. Kedi Evi'ndeki kediler, yakılarak, boğularak ve bıçaklanarak öldürülmüştü. Ölümlerin arkasının kesilmemesi üzerine, hayvanseverler kedileri başka bir bölgeye taşıdı. Kedileri katledenlerin bulunması için girişimlerde bulunan Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, büyükşehir belediyesinden de parkın etrafının ışıklandırılması ve kamera takılmasını talep etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Büyükşehir Teftiş Kurul Başkanı Mustafa Kaya'nın desteğiyle, Kedi Evi'nin etrafı bugün ışıklandırıldı. Belediyenin kısa süre içinde ise parkın etrafına güvenlik kamerası takacağı belirtildi.

Dernek Başkanı Arife Yanık, seslerine kulak veren yetkililere teşekkür ederek, "Tüm amacımız bir kedinin daha ölmesini engellemekti. Bunu başaramayınca kedileri başka bir yere taşımak zorunda kaldık. Ama ölümler yinede kalan kediler üzerinde devam etti. 2 a gibi kısa sürede 12 canımız vahşice öldürüldü. Bugün kediye zarar veren yarın bize de zarar verebilirdi. Bölgenin ışıklandırılması ve kamera takılması için tüm belediyelere girişimde bulundu. Bu kapsamda bize Büyükşehir Belediyesi ses verdi. Kedi Evi'nin etrafının aydınlatmasını sağladılar. Kamera takılacağını da belirttiler. Hayvanseverlerin yanında olan Antalya Büyükşehir Belediyesine müteşekkiriz" dedi.

Yanık, bölgenin tam güvenliğinin sağlanmasın ardından kedilerin yuvalarına geri geleceğini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber