Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 26 Kasım 2014 - 12:48 Yorum: 0

Antalya'da kredi kartı hırsızlığı

Tatil için geldiği Antalya'da kredi kartını çaldıran Hollandalı turist, kartını kurtarmak isterken zanlıların bulunduğu otomobille yaklaşık 30 metre sürüklendi

Antalya'da kredi kartı hırsızlığı

ANTALYA (AA) - Hollanda'dan Türkiye'ye tatil için gelen 22 yaşındaki turistin kredi kartını çalan zanlılardan biri yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde kalan Hollanda vatandaşı Joshannes Maria David Koelewijn, dün para çekmek için otelin yakınındaki bankamatiğe gitti. Para çektikten sonra arkasından gelen V.K, kartı aniden Koelewijn'den elinden alarak İ.S'nin kullandığı otomobile bindi.

Kartını kurtarmak isteyen Koelewijn, koşarak aracın kapısına tutundu. Yaklaşık 30 metre sürüklenen Koelewijn, daha sonra düştü. Koelewijn'un araçla sürüklenme anı, bölgedeki güvenlik kameralarına yansıdı.

Koelewijn, daha sonra Kundu Jandarma Komutanlığına giderek bilgi verdi. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen jandarma ekipleri, aracın plakasını belirledi. Aracı bir alışveriş merkezinin otoparkında terk edilmiş halde bulan ekipler, zanlıların kimliğini belirleyerek Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle arama çalışması başlattı. 

Ekipler tarafından aynı gün yakalanan zanlılardan V.K, adliyeye sevk edildi. Diğer zanlı İ.S'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

Zanlıların Yalova, İstanbul, Balıkesir ile Antalya'nın Manavgat ilçelerinde de kredi kartı dolandırıcılığı suçlarından arandıkları öğrenildi.

- "Şaşkınım"

Olaydan hafif yaralarla kurtulan Koelewijn, AA muhabirine, zanlılardan birine kısa sürede ulaşılmasından dolayı memnun olduğunu söyledi.

Jandarma ve polis ekiplerine teşekkür eden Koelewijn, şöyle konuştu:

"Her şey bir anda gelişti. Arkamdan gelen kişi kartımı alarak kaçtı. Peşinden koşup bindiği araca tutundum. O da benim kapşonumu tuttu ve yaklaşık 30 metre sürüklendim. Olayın bu kadar kısa sürede aydınlatılacağını pek düşünmüyordum. 12 saat dolmadan suçlu yakalandı, buna oldukça şaşırdım. Umarım diğer zanlı da en kısa zamanda yakalanır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber