Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Mart 2015 - 10:08 Yorum: 0

Antalya'da madencilik faaliyetleri

Kentte madencilik faaliyetlerinin denetimi, Antalya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılacak

Antalya'da madencilik faaliyetleri

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Muammer Türker imzasıyla yayımlanan valilik duyurusunda, kentte madencilik faaliyetlerinin ruhsatlandırma ve denetimlerinde uyulması gereken ilke ve kurallar konusunda bilgi verildi.

Madencilik faaliyetlerinin diğer sektörlerle entegre şekilde sürdürülmesi gerektiği belirtilen duyuruda, kamuoyunda çevre duyarlılığı arttıkça, madenciliğe tepkilerin de aynı nispette artan bir ivme gösterdiği kaydedildi.

Tarihi, kültürel ve doğal varlık bakımından son derece zengin olan Antalya'da madencilik faaliyetlerinin kamu yararı ve çevre uyum perspektiflerinde değerlendirilmesi ve etkin şekilde denetim altında tutulmasının valiliğin en önemli önceliklerinden olduğu vurgulandı.

Duyuruda, ekonomik kalkınmanın gereği olan madencilik faaliyetleri ile çevrenin korunmasının birbirine tercih edilemeyecek kadar önemli olduğu unutulmadan, gerek Maden Mevzuatı gerekse Çevre Mevzuatı ile belirlenen ilke, prensip ve hükümlerin uygulanmasının, Antalya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından titizlikle takip edileceği kaydedildi.

- Ruhsatlandırma

Duyuruya göre, gerek valilik, gerekse Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen maden işletmelerinin kurumsal görüş başvurularında, ÇED Yönetmeliği kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne sunulan proje tanıtım dosyalarının incelenmesi aşamasında, sadece mevzuatın zorunlu tuttuğu kısımların değil, kentin tarihi, kültürel, doğal değerleri, ekonomik, tarımsal ve ticari faaliyetleri ile turizm gibi konulardaki hassasiyetleri dikkate alınarak, tüm birimlere görüş için başvurulacak.

İmar, yol ve içmesuyu gibi altyapıya ilişkin kamusal görevler belediyelere devredildiği için, her ruhsat başvurusu için ilgili ilçe belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi ve ASAT Genel Müdürlüğüne de görüşleri sorulacak.

- Denetim

Faaliyetlerin denetimi YİKOB koordinesinde, ilgili kurumların katılımı ile yapılacak. Denetimler sadece şikayet üzerine değil, YİKOB tarafından oluşturulan ekipler vasıtasıyla hazırlanan program çerçevesinde rutin olarak da yapılacak.

Her işletmenin yılda en az bir defa denetlenmesi sağlanacak ve kurumlar denetim için oluşturulacak komisyona etkin katılım sağlayacak.

Denetimler tespit edilmiş bir takım kriterlerle rutin zamanlarda yapılabileceği gibi, şikayet üzerine ya da rastgele zamanlarda da yapılabilecek.

Bazı şikayetler konusuna göre incelenmesi için ilgili kuruluşa gönderilebilecek. Bu kuruluş bizzat yerinde ve hassasiyetle konuyu takip edecek, gerekiyorsa cezai yaptırım uygulanacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber