Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 30 Temmuz 2016 - 04:38 Yorum: 0

Antalya’da nemli demokrasi nöbeti

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürdü.

Antalya’da nemli demokrasi nöbeti

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürdü. Demokrasi nöbetine tarihi Edirne 655. Tarihi Kıkpınar Yağlı Güreşleri'nde ikinci olan Mehmet Yeşil, başpehlivan İsmail Balaban ve takım halinde birinciliğe uzanan ASAT Güreş takımı sporcuları da katıldı.

Antalya'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden itibaren meydanları boş bırakmayan vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü. 30 derecelik sıcaklığın yüzde 90'lara varan nemle buluşmasıyla ortaya çıkan bunaltıcı havaya rağmen Antalyalılar Cumhuriyet Meydanı'na akın etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla alanı doldura binlerce kişi darbe girişimine karşı sürdürülen, " demokrasi nöbeti" ne devam etti.

Nöbetin 15'inci gününde vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesinden dinletilen şiirler, ilahiler eşliğinde nöbet beklerken, terör örgütü FETÖ'yü attıkları sloganlarla da tepki gösterdi.

"Protokol meydanları bırakmıyor"

Demokrasi nöbetine ilk gün olduğu gibi yine, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve çeşitli STK'ların temsilcileri de alanlardaydı.

Demokrasi nöbetine tarihi Edirne 655. Tarihi Kıkpınar Yağlı Güreşleri'nde ikinci olan Mehmet Yeşil, başpehlivan İsmail Balaban ve takım halinde birinciliğe uzanan ASAT Güreş takımı sporcuları da katıldı.

"Pehlivanlara destek"

Vali Karalioğlu,Türkiye'de pehlivan yetiştiren 5-6 destinasyonun olduğunu vurgulayarak, " Sadece bugün değil, tarihten bu yana pehlivan yetiştiren bölgeler var. Destek olmazsa bu pehlivanlarımızı koordine edecek güç olmazsa, bu pehlivanlar ortaya çıkamaz. Çayırda gidip şehrimizi temsil edemezler. Bu destek devam ettikçe hem minder de, hem çayırda bizler çok pehlivan alkışlarız" diye konuştu.

"Darbecilere,darbe yaptılar"

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti'nde 15 günü geride bıraktıklarını belirterek, " Bu meydan günlerdir hiç eksilmeden nöbetine devam ediyor. Bu Antalya'nın büyüklüğünü gösteriyor, Antalya'nın demokrasiye bağlılığını gösteriyor. Bütün vatandaşlarımıza minnettarız. Güreş bizim ata sporumuz. Yağlı güreş önemli geleneksel sporumuzdur. İlk göreve geldiğim günden bu yana güreşe ayrı önem verdim. Dünün küçük sporcularımız bugün büyük başarılara imza attılar. Bu gençlerin geleceğine yatırım yaptığınız da her zaman Türk milletinin büyüklüğünü görüyoruz. Bu yiğitlerin mücadele ettiği çayırlar er meydanıdır. O meydandaki yiğitler, 15 Temmuz'da yine sahneye çıktı, darbecilere darbe yaptı. Ama korkaklar, hainler, alçaklar, zalimler, kaçacak delik aradı. Gitti, Yunanistan'dan medet umdu. Pensilvanya'dan medet umanlar en güzel dersi 15 Temmuz'da alacaklar. Bizler her zaman onların yanında altın kemerler alacağız. Başarılarla bilgeliklerle övüneceğiz. ASAT Güreş takımımız Kırkpınar'da takım halinde Türkiye birincisi oldu. Allah, er meydanlarındaki yiğit Antalyalılardan razı olsun" dedi.

Öte yandan Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilmeye kalkışılan darbe girişiminde, şehit düşen 245 kişi için helva dağıtımı gerçekleştirdi. Başta, Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir olmak üzere, kurum çalışanları giydikleri ay yıldızlı tişörtlerle darbe girişimine tepki gösterdi.

Antalya’da nemli demokrasi nöbeti

Antalya’da nemli demokrasi nöbeti

Antalya’da nemli demokrasi nöbeti

Antalya’da nemli demokrasi nöbeti

Antalya’da nemli demokrasi nöbeti

Antalya’da nemli demokrasi nöbeti

Antalya’da nemli demokrasi nöbeti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber