Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 27 Kasım 2014 - 22:48 Yorum: 0

Antalya'da "Paris'te Bir Gece" operetinin prömiyeri yapıldı

Eserin, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nce gerçekleştirilen ilk gösterimi ilgi gördü

Antalya'da 'Paris'te Bir Gece' operetinin prömiyeri yapıldı

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), "Paris'te Bir Gece" operetinin ilk gösterimini gerçekleştirdi.

Rejisör Yiğit Günsoy tarafından Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneye konulan eserin prömiyeri, sanatseverlerden ilgi gördü. 

İki perdelik operette, ANDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni soprano Aslı Ayan, soprano Ceren Aytekin, soprano Nurdan Aydın, soprano Sevinç Bilgin, mezzosoprano Ebru Kaptan, tenor Göksay Yaran, Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçısı tenor Ari Edirne, bariton Serhat Konukman, bas Engin Suna, "Metella" rolünde Esra Arslantürk sahne aldı.

Eserde, solist sanatçılara, piyanoda Metin Kiper ile İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Fransız piyanist Sylvain Milio Souret eşlik etti. Offenbach, Bizet, Massenet, Lalo, Gounod, Thomas, Delibes, Adam, Donizetti ve Auber'den seçilen parçalarla örülmüş dramatik kurgu, izleyenlere keyifli bir "Paris gecesi" yaşattı.

Operette, 19. yüzyılın sonlarında Paris'in en popüler mekanlarından biri olan Metella'nın Cafe'sinde "Chez Metella"da toplumun farklı kesimlerinden gelen insanların yaşam biçimleri, aşkları, tutkuları, hayalleri, Fransız opera, operetlerinden seçilmiş, birçoğu Türkiye'de ilk defa seslendirilen arya, düetlerin yer aldığı şarkılarla ve danslarla anlatıldı.

Bir libretto dahilinde, iki piyano eşliğinde Fransız opera ve operetlerinden seçmelerin sahnelendiği oyunun dekor, kostüm tasarımını Gülden Sayıl Şenlikli, ışık tasarımı Mustafa Eski ve koreografisini Murat Ersoyluoğlu gerçekleştirdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber