Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 25 Temmuz 2014 - 16:43 Yorum: 0

Antalya'da rüşvet iddiası

Antalya'daki bir turistik tesisle ilgili iddiaları araştırmak üzere görevlendirilen personelin, rüşvet iddiaları üzerine görevden uzaklaştırıldığı bildirildi

Antalya'da rüşvet iddiası

ANTALYA (AA) - Antalya Valiliği, hakkında, incelediği 5 yıldızlı turistik tesis yetkililerinden rüşvet istediği yönünde iddialar bulunan personelin görevinden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün ve bugün bazı basın yayın organlarında, "Valilik görevlisine rüşvet operasyonu" başlığıyla haberler yayınlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, haberlerde sözü edilen personelin Türk Telekom Antalya Müdürlüğünde görevliyken özelleştirme nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Ahmet Sönmez İlçe Halk Kütüphanesinde araştırmacı kadrosuna alındığı belirtildi.

Personelin, turistik tesis ile ilgili iddiaları araştırmak üzere Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından görevlendirildiği kaydedilen açıklamada, "14.07.2014 tarihi itibarıyla dosya üzerinden alınmış ve Muratpaşa Kaymakamlığının 14.07.2014 gün ve 2985 sayılı oluru ile ilgili, görevinden uzaklaştırılmıştır" ifadesi kullanıldı.

- "Personeli şirket avukatı bildirdi"

Öte yandan turistik tesisten yapılan yazılı açıklamada da bugüne kadar otelle ilgili çok sayıda "karalayıcı mahiyette" haber yapıldığı öne sürüldü.

Otelin faaliyette olduğu 5 yılda kamuoyu algısını yönlendirme amaçlı haberlere yanıt verilmediği vurgulanan açıklamada, bu konuda daha çok yasal mercilerde başvurunun tercih edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Son olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir rüşvet operasyonunda şirketimize ait otelin haberin ana konusundan öte kaçak bölümleri varmışçasına haber konusu yapılması, bizleri derinden üzmüş ve bu konuda kamuoyunu aydınlatma gereği duymamıza yol açmıştır. Halihazırda tutuklanarak cezaevine gönderildiğini öğrendiğimiz ilgili kamu görevlisi, şirketimiz yönetim kurulu üyeleri ya da otelimizin yetkili müdürleri ile irtibata geçmeksizin doğrudan şirketimiz avukatından rüşvet talebinde bulunmuş, şirketimiz avukatınca hukukçu kimliğinin gerektirdiği  özen ve sorumluluk gereği Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli bildirim yapılmak suretiyle bu kişi hakkında ceza soruşturmasının başlaması sağlanmıştır. İlgili hakkında yargılama sürdüğünden ve gerekli kararı yüce Türk yargısı vereceğinden, bu konuda açıklamamız bundan ibarettir."

Otelin hiçbir kısımda kaçak yapılaşma olmadığı, yıkımı gerektirir hiçbir yapının da bulunmadığı iddia edilen açıklamada, "Kaldı ki haricen öğrendiğimize göre rüşvet nedeniyle adı geçen kamu görevlisi otele ait kaçak yapılar nedeniyle değil, bir yapı denetim firmasının istihkak alacakları nedeniyle soruşturma yapmak üzere valilikçe görevlendirilmiştir" denildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber