Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 25 Mart 2017 - 18:13 Yorum: 0

Antalya’da toplu açılış töreni

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "16 Nisan'da hep birlikte, sadece Türkiye'nin geleceğini oylamayacağız, içeride ve dışarıdaki hainlere, Türkiye...

Antalya’da toplu açılış töreni

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "16 Nisan'da hep birlikte, sadece Türkiye'nin geleceğini oylamayacağız, içeride ve dışarıdaki hainlere, Türkiye karşıtlarına en güçlü cevabı vereceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Antalya'nın Kepez ilçesindeki toplu açılış töreninde konuştu. Antalyalılar ile hep birlikte çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu, Türkiye büyüdükçe Antalya'nın gelişip büyüdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye, Türkiye'den büyüktür" sözünü hatırlatan Çavuşoğlu, Türkiye'nin büyüdükçe sadece 80 milyon vatandaşın değil, dünyanın her yerindeki mazlumların da yalnız olmayacağını vurguladı.

Türkiye'nin gariplerin, kimsesizlerin, mazlumların da vicdanı olduğunu ve olmaya da devam edeceğini kaydeden Çavuşoğlu, "100 yıldır bekleyen evlad-ı Fatihan'ların da yalnız değildir. Ecdadımızın inşa ettiği eserler güçlü Türkiye sayesinde tekrar ihya edildi. Atalarımızın isimlerini yaşatıyoruz ama bizim daha güçlü olmamız gerekiyor. İstikrarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Bugün Türkiye güçlüyse, Türkiye'de istikrar varsa bu, milletimizin sayesindedir. AK Parti 15 senedir milletimizin desteğiyle iktidarda olduğu için güçlüdür. Bugün tüm zorluklara rağmen içeriden ve dışarıdan engellemelere rağmen Türkiye emin adımlarla yoluna gidiyorsa Recep Tayyip Erdoğan gibi liderimiz olduğu içindir ama bizim sistemi de güçlendirmemiz lazım. O nedenle 16 Nisan'da hep birlikte sandığa gidip, ne diyeceğiz? Yurt dışında görüyorsunuz, Avrupa ülkelerini görüyorsunuz, bu seçimde neden taraf tutuyorlar biliyor musunuz? Neden bizleri engellediler? Şu an aramızda olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza karşı yapılanları unuttun mu Antalya? Dışişleri Bakanının uçağını neden iptal ettiler düşündün mü Antalya?"diye konuştu.

"Avrupa taraf tutuyor"

Avrupa'nın güçlü, bağımsız Türkiye'den korktuğunu, kendi kararını kendisi alan Türkiye'yi kabullenemediğini ama kabulleneceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, "Avrupa Türkiye'deki referandum için "Hayır'da taraf tutuyor. Vatanına, milletine, bayrağına her zaman sahip çıkan Antalya 16 Nisan'da "Evet" diyecek. Hep birlikte, sadece Türkiye'nin geleceğini oylamayacağız, içeride ve dışarıdaki hainlere, Türkiye karşıtlarına en güçlü cevabı vereceğiz. Bizi engelleyen, engellemeye çalışan ama PKK'sına, FETÖ'süne sahip çıkan bu Batılılar, Türkiye'yi çok sevdiği için mi bunlara sahip çıkıyor? Peki bunların sahip çıktığı PKK, Kandil'de ve her yerde "Hayır" için çalışırken vatanını seven, benim Antalyam 16 Nisan'da ne diyecek? 15 Temmuz'da Türkiye'yi ele geçiremeyen ama "Türkiye zayıflarsa tekrar ele geçiririm" diye hayal kuran hain FETÖ'nün hayallerini gömmek için ne diyoruz 16 Nisan'da?" ifadelerine yer verdi.

"Antalya Cumhurbaşkanının yanında"

Antalya'nın her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu ve Türkiye'ye sahip çıktığını işaret eden Çavuşoğlu, "Antalya demokrasisine her zaman sahip çıktı. Biz Antalya'da tarım, turizm yaparız dağın arkasında koyun keçi güderiz ama adam gibi adamların arkasından gideriz. Recep Tayyip Erdoğan gibi liderlerin arkasından gideriz" diye konuştu.

"Bugün Antalya çöp kokusu değil, çöpünden elektrik üreten tesisini yapıyor"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, 15 Temmuz şehitlerinin ailelerini Antalya'da ağırladıklarını kaydederek, "15 Temmuz şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız. Çanakkale Şehitleri anısına 102 sene gurumuzu yaşatıyorsak, 15 Temmuz şehitleri ve bütün şehitlerin isimleri altın harflerle tarihe kazınmış olacaktır. Son 15 senede Alanya yolu duble oldu. Havalimanı, yeni terminal ve pistleri, birinci etap tramvay, Lara yolları, arıtma tesisleri, Kemer tünelleri, devlet hastanesi, öğrenci yurtları, Kaleiçi alt yapısı, adliye binası, köprü kavşaklar, çevre yolları, 33 bin kişilik stadyum, Expo projesi, 2. Etap tramvay, Antalyaspor tesisleri, bugün açılan hizmet binamız ve kavşaklarımız. 15 sene önce Duacı köyündeki çöpün kokusu Kepez'e yayılırdı, Bugün Antalya çöp kokusu değil, çöpünden elektrik üreten tesisini yapıyor" dedi.

Eskiden 539 köye yılda 10 milyon harcandığını şimdi ise sadece yol yatırımı için 150 milyon bir senede bütün köylere harcandığını belirten Türel, "Bu yatırım ve hizmetler her zaman engellenmek istedi. Ama bizi yolumuzda alı koyamadılar. Yeni açılan belediye binamızı bir önceki dönem çivi çakmadan çürümeye terk ettiler. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla içinde kreşlerin dahi olduğu akıllı bina Antalyalıların hizmetine resmi olarak açıldı. Biz bu kadar hizmeti nasıl başardık, evet diyerek. Hayırla bir yere varamayız. Her şey evet ile başlıyor" diye konuştu.

Antalya’da toplu açılış töreni

Antalya’da toplu açılış töreni

Antalya’da toplu açılış töreni

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber