Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Mart 2015 - 09:43 Yorum: 0

Antalya'da toplu taşıma araçları dezenfekte ediliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, şehir içinde kullanılan 740 otobüs ve minibüsü bulaşıcı hastalıklara karşı dezenfekte ettiriyor

Antalya'da toplu taşıma araçları dezenfekte ediliyor

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, son aylarda artan gribal enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıklara karşı şehir içinde kullanılan 740 otobüs ve minibüsü dezenfekte ettirmeye başladı.

Temizlik, dezenfekte ve böcek mücadelesi yapan bir firma tarafından yürütülen dezenfeksiyon çalışmasında önce araç elektrikli süpürge ile temizleniyor. Ardından yolcuların kullandığı tutacaklar, koltuk kenarları, camlar, şoför mahalli ve direksiyon siliniyor. Temizlik çalışmasında hastanelerde ve yoğun bakım ünitelerinde kullanılan dezenfeksiyon makinesi de kullanılıyor. 

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Hülya Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplu taşıma araçlarının bütün vatandaşların kullandığı, mikrobik hastalıkların yayılmasına imkan veren ortamlar olduğuna işaret etti. Kış mevsimi nedeniyle gribal enfeksiyonların arttığına değinen Atalay, "Halk sağlığının korunması amacıyla araçlarımızı dezenfekte ediyoruz. Mikropların kırılması ve halkın güvenle sağlıklı taşınmasını sağlıyoruz" dedi. 

Temizlik çalışmasını yürüten firma temsilcisi Levent Karaca ise kullandıkları ürünlerin hem bakteriyi yok ettiğini hem de toksin içermediğini vurguladı. Kullandıkları cihaz yardımıyla klimalardan koltuklara kadar aracın her yerini temizlediklerini anlatan Karaca, minibüslerde çalışmalara başladıklarını, daha sonra da otomüslerin temizleneceğini bildirdi.

Çalışmada, 740 otobüs ve minibüsün dezenfekte edileceği kaydedildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber