Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Eylül 2016 - 13:08 Yorum: 0

Antalya’da yerel hayvan koruma görevlisi eğitimi başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliği ile 26 Ekim 2016 tarihinde "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi" düzenleyecek.

Antalya’da yerel hayvan koruma görevlisi eğitimi başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliği ile 26 Ekim 2016 tarihinde "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi" düzenleyecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenecek eğitime katılmak isteyen vatandaşlar 14 Ekim 2016 tarihine kadar müracaat edebilecek. Müracaatlar, Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe ile yapılacak.

Vatandaşlar başvurularını hayvan koruma, dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda faydalı hizmetler yapmış olduğunu gösteren belge, öğrenim durumunu gösteren belge fotokopisi, sabıka kaydı, ikametgah belgesi, 2 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ile yapabilecek.

Yerel hayvan koruma görevlisi kimdir

Özellikle kedi ve köpekler gibi sahipsiz hayvanların kendi mekânlarında, bulundukları bölge ve mahallelerde yaşamaları sorumluluğunu üstlenen gönüllü kişilerdir. Görev ve sorumlulukları şunlardır: Bölge ve mahallelerindeki sahipsiz hayvanların özellikle kedi ve köpeklerin bakım ve aşılarının yapılması, aşılı hayvanların işaretlenmesinin sağlanması, bölgedeki hayvanların kısırlaştırılması ve aşılandıktan sonra geri bırakılmak veya sahiplendirilmek üzere belediye tarafından kurulan geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetler kapsamında yerel yönetimlerle eşgüdüm sağlamak. Bölgelerindeki lokanta, işyeri ve fabrika gibi kuruluşlardaki besin maddelerinden sahipsiz hayvanların faydalanmasını ilgili belediye ile işbirliği içinde gerçekleştirmek. Görevleri kapsamında tespit ettikleri olumsuzlukları il müdürlüğüne bildirmek. Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanları koruma amacına yönelik olarak geçici bakımevi yararına sosyal etkinlikler düzenlenmesine yardım etmek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber