Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 18 Ekim 2016 - 10:18 Yorum: 0

Antalya’daki FETÖ soruşturmasında 2 bin 500 kişiye adli işlem yapıldı

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2 bin 500 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Antalya’daki FETÖ soruşturmasında 2 bin 500 kişiye adli işlem yapıldı

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2 bin 500 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da FETÖ/PDY üyelerine yönelik yürütülen soruşturma sürüyor. Operasyonlar kapsamında 2 bin 500 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Antalya ve ilçelerinde şu ana kadar, 2 bin 26 kişi hakkında idari soruşturma başlatılırken, bin 157 kamu personeli görevden ihraç edildi. Soruşturmalar kapsamında 946 kişi tutuklanırken, 91 kişi gözaltına alındı, firarda olan 353 kişi ise aranıyor.

275 emniyet personeli hakkında işlem yapıldı

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, darbe girişimi sonrasındaki operasyonlarda Emniyet Müdürlüğü bünyesinde toplam 275 personel hakkında işlem başlatılırken, 117 personel meslekten ihraç edildi, 104'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde ise 67 personel hakkında adli işlem yapılırken aralarında 3. Piyade Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, Burdur Garnizon Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz'ün de bulunduğu 13 askeri personel tutuklandı.

62 Hakim ve Savcı tutuklandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya ve ilçelerindeki adliyelerde görevli toplam 91 hakim ve savcı hakkında işlem başlatıldı. Bunlardan 62'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 18 hakim ve savcı denetimli olarak serbest bırakıldı. 5 hakim ve savcı başka ile teslim edilirken, 6 hakim ve savcı ise firarda ve yakalanması için çalışılıyor.

En yüksek sayı Milli Eğitim'de

Görevden uzaklaştırmada en büyük sayı ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşti. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce büyük çoğunluğu öğretmen olmak üzere toplam 848 personele idari işlem başlatıldı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 640 personel meslekten ihraç edilirken, 192 personel görevden uzaklaştırıldı, 15 personel de emekliliği sevk edildi.

Diğer kamu kurumları

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da çok sayıda açığa alma işlemi gerçekleştirildi. İl Müftülüğü'nde 76, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde 3, Gelir İdaresi Başkanlığı'nda 25, Defterdarlık'ta 7, KOSGEB'te 5, Tapu ve Kadastro'da 5, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde 13, Sağlık Müdürlüğü'nde 6, Kamu Hastaneleri Birliği'nde 93, Halk Sağlığı'nda 33, SGK'da 24, İşKur'da 3, Batı Akdeniz Gümrük Müdürlüğü'nde 6, TRT'de 5, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü'nde 28, Kredi Yurtlar Kurumu'nda 6, Türk Telekom Güney Müdürlüğü'nde 6, DHMİ'de 9, Orman Bölge Müdüdrülüğü'nde 12, İller Bankası'nda 3, Devlet Senfoni Orkestrası'nda 4, Polis Moral Eğitim Merkezi'nde 5, PTT Baş Müdürlüğü'nde 5, kamu görevlisinin de bulunduğu toplam 2 bin 26 personel hakkında idari işlem başlatıldı.

Antalya'daki Belediyeler

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve 19 ilçe belediyesinde 107 personel hakkında idari işlem başlatıldı. 31 personel görevden ihraç edilirken, 74 personel açığa alındı. 7 personel tutuklanırken, 28 personel ise gözaltında bulunuyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber