Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Haziran 2014 - 16:08 Yorum: 0

Antalya'daki orman yangını

İzmir Bağımsız Milletvekili Günay:

Antalya'daki orman yangını

ANTALYA (AA) – Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde başlayan ve bu sabah kontrol altına alınan orman yangını bölgesinde Kültür ve Turizm eski Bakanı İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay ile Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya incelemelerde bulundu.

Yangın bölgesinde vatandaşları dinleyen ve geçmiş olsun dileğinde bulunan İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, büyük bir doğa felaketi yaşandığını ve tek tesellinin can kaybı olmaması olduğunu söyledi.

Vatandaşlardan gelen (ihmal iddialarını) değerlendiren Güney, kendisinin edindiği bilgiye göre yangın bölgesinde devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini, havadan ve karadan yangına müdahale edildiğini belirtti.

Varsa ihmal konusunun da yetkililerce ele alınacağını ifade eden Günay, "Burada bir ihmal olmuş değil, ama bir eksiklik olmuş olabilir, ormanın hemen yanındaki tesisler kurtarılamamış ve bir felaketle karşı karşıya kalınmış. Ben olayı duyar duymaz buraya gelmek istedim, yetkili arkadaşlardan da gerekli bilgileri aldım. Ankara’ya gidince hem Ankara nezdinde, hem de Antalya Valiliğine konuyla ilgili bilgi vererek gerekli çalışmaların yapılmasını isteyeceğim. Şu anda bir can kaybı, yaralı olmaması sevindirici, ama burada yanan ağaçlarımız da birer canlı,  bunların da kaybolmaması gerekiyordu. Ama bir insanımızın ölmemesi, yaralanmaması tek tesellimiz" dedi.

Mevsimsel olarak orman yangınlarına karşı çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Günay, kurak bir kışın ardından doğanın da kuru olduğunu ve hava sıcaklığının da yüksek seyrettiğini bildirdi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da yangın sırasında kendisinin Adrasan'da olduğunu ve yangının rüzgarla birlikte bir anda yayılım gösterdiğini söyledi.

Yangındaki organizasyonla ilgili eleştiriler olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, "Burası Orman Bölge Müdürlüğümüzün kontrolündeydi, o arkadaşlarımız da cansiperane çalıştılar. Orman Genel Müdürümüz gece buradaydı, ama yangın sırasındaki rüzgar insanoğlunun ne kadar aciz kalabildiğini bizlere gösterdi. Burada insanları, organizasyonu suçlamak pek doğru olmayabilir. Artık bundan sonra ne yapacağız diyerek bundan ders çıkartarak yaraların sarılmasını sağlamamız gerekiyor. Adrasan büyük bir felaketi yaşadı, tek tesellimiz can kaybımızın olmaması, inşallah en kısa sürede yeniden Adrasan'ın eski haline kavuşması için çalışacağız" dedi.

Yangının maddi zararı konusunun henüz kesinleşmediğini ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Çetinkaya, ancak kendisinin öngörüsü ve çevreden edindiği bilgiler doğrultusunda yaklaşık zararın 3 milyon lira gibi olduğunu tahmin ettiğini bildirdi.

 Yangından işletmeleri etkilenen vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla zararlarını gidermeye çalışırken, ormanlık alanda Orman İşletme Müdürlükleri ve belediyelere ait itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber