Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 06 Ağustos 2022 - 13:38 Yorum: 0

Antalya’ya hava yoluyla gelen turist sayısı 7 milyonu geçti

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 7 milyonu geçti.

Antalya’ya hava yoluyla gelen turist sayısı 7 milyonu geçti

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 7 milyonu geçti. 5 Ağustos itibariyle Antalya ve Gazipaşa havalimanlarına inen turist sayısı 7 milyon 76 bin 937'ye ulaştı.

Güvenli Turizm Sertifikaları, alternatif turizm kolları ile dünyanın en kaliteli 5 yıldızlı otelleriyle Akdeniz çanağındaki en iyi ve en çok tercih edilen şehir olan Antalya, pandemi döneminin etkisini azaltmasıyla turizm rekorları kıran eski günlerine geri döndü. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün verilerine göre 1 Ocak-5 Ağustos tarihleri arasında Antalya'ya hava yoluyla gelen yabancı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 91 artarak 7 milyon 76 bin 937 oldu. 2021 yılının aynı döneminde gelen turist sayısı ise 3 milyon 705 bin 771 olmuştu.

2021 yılı Ağustos ayının ilk 5 gününde hava yoluyla Antalya'ya giriş yapan turist sayısı 311 bin 89 iken 2022 yılının Ağustos ayının ilk 5 gününde hava yoluyla Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 25 artarak 388 bin 431 oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber