Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Temmuz 2014 - 11:08 Yorum: 0

Antalya'ya kadınlar plajı yapılması

KONDER Başkanı Kolpak:

Antalya'ya kadınlar plajı yapılması

ANTALYA (AA) - Konyaaltı Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (KONDER) Başkanı Durali Kolpak, "Kadınların gönül rahatlığıyla denize girebileceği plajların olmasını sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

Kolpak, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesinin Sarısu Mesire Alanı'nda kadınlara hizmet verecek bir plaj açacak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

İsteyenin istediği gibi inançlarını, geleneklerini ve özgürlüklerini yaşayabilmesi gerektiğini savunan Başkan Kolpak, Türkiye'de örnekleri olan kadınlar plajının, geçmişte Antalya'da da uygulandığını anlattı.

Plajın, başta muhafazakar kadınlar için önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Kolpak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bugün böyle bir projenin sert bir şekilde eleştirilmesi son derece incitici. Demokratik ve özgür bir ülkede kadınlar plajı neden eleştiri konusu yapılıyor? Denizden, kumsaldan faydalanmak herkesin hakkı. Birçok kadın rahatlıkla denize girememektedir. Kadınların gönül rahatlığıyla denize girebileceği plajların olmasını sonuna kadar destekliyoruz. 640 kilometre sahil şeridi olan Antalya'nın bir kısmında açılan bu plaj neden insanları rahatsız ediyor anlam veremiyoruz. Kadınlar plajını çeşitli gerekçelerle eleştirebilirsiniz. Ama orada sırf kadınlar bulunduğu için eleştirmek saygısızlıktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber