Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Haziran 2016 - 10:08 Yorum: 0

Aosb 10. Olağan Genel Kurulu

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin (AOSB), tek liste halinde gidilen 10. Olağan Genel Kurulu'nda Bekir Sütcü'nün listesi "oy birliği" ile seçildi.

Aosb 10. Olağan Genel Kurulu

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin (AOSB), tek liste halinde gidilen 10. Olağan Genel Kurulu'nda Bekir Sütcü'nün listesi "oy birliği" ile seçildi.

Güneyin sanayi üssü konumundaki AOSB'nin Seyhan Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula, 515 üyeden 241'i katıldı. Divan başkanlığını Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak'ın yaptığı genel kurulda seçime, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü'nün öncülük ettiği tek listeyle gidildi. Açık oylama ile yapılan seçim sonunda, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü'nün listesi oy birliği ile göreve getirildi.

AOSB Yönetim Kurulu'nda Bekir Sütcü ile birlikte Osman Nuri Oğuz, Hikmet Aslan, Ömer Kaya ve Yusuf Kara yer aldı. Denetim kuruluna ise Hilal Aksöz ve Mustafa Fidan getirildi. Yönetim kurulu yedek üyeliklerine Selahattin Onatça, M.Nedim Büyüknacar, Asım Gül, Ali Cenk Gizir, Ayça Çelik, denetim kurulu yedek üyelikleri de Sacit Acımış ve Ayzer Gizer Boğa'dan oluştu.

Genel kurulda konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, AOSB ile sadece Adana'nın değil, Türkiye'nin gurur duyduğunu söyledi. AOSB'de herkesin birlik ve beraberlik içerisinde bu şehre, bu ülkeye katkı sağlamaya çalıştığını kaydeden Büyük, "Ben özellikle bu huzurlu, uyumlu ortamı sağlayan, bu güzel işleri yapan AOSB Başkanımız Bekir Sütcü'yü ve yönetimini tebrik ediyorum. İyi ki varlar" diye konuştu.

SÜTCÜ, AOSB'DE YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü de, genel kurulda yaptığı konuşmasına, terörle mücadele sırasında şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Sütcü, şehitlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.

Türkiye'nin son dönemde zor bir süreçten geçtiğini belirten Bekir Sütcü, "İşimizi güvenle, huzur içerisinde yapmamızı sağlayan tüm güvenlik güçlerine teşekkür ediyoruz. Onların sayesinde buradayız" dedi.

Konuşmasının devamında, önceki dönemde yaptıkları çalışmalardan bahseden AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, devam eden ve bundan sonraki dönemde yapacakları çalışmaları anlatarak, şöyle devam etti:

"Sanayicilerimizin daha kaliteli, daha iyi hizmet alabilmesi adına var gücümüzle çalışıyoruz. Sizleri çok geriye götürmeden, sadece 2015 yılı içerisinde yaptığımız ve 2016 yılı içerisinde yapmayı hedeflediğimiz hizmetlerden bazılarını paylaşmak istiyorum. Mevcut 1225 hektarlık alanımızda hava hatlarının yerin altına alınma işlemi var, şu anda devam ediyor. Temmuz ayı gibi bitmesi gerekirdi, ama müteahhitten kaynaklanan aksaklık nedeniyle Aralık ayı gibi bitecek. Mevcut alanımızda elektrik hatlarını yeraltına aldığımız için direk tipi dediğimiz trafoların da yine köşk tipine alınma işlemi devam ediyor. Kullanma suyu tesislerimizde 75 bin metreküp olan kapasitemizi, 150 bin metreküplük yeni tesisle artırıyoruz. Yeni kullanma suyu tesisinin belirlenen tarihten önce bitirileceği tahmin ediliyor. Mevcut bölge ve ilave bölgenin ihtiyacını karşılamak için 2 adet toplam 30 bin metreküplük su deposu hizmete girmiştir. İnşaatı devam eden kullanma suyu tesisinin yeniden yapılan su depolarını besleyen 7 kilometrelik isale hattı tamamlandı."

"25 YIL SORUN YAŞANMAYACAK"

İlave alandaki tüm altyapı çalışmalarının tamamlandığının da altını çizen Sütcü, "Bundan sonra en ufak bir kırma, dökme, kazma işi olmayacak. Neden? Çünkü elektrikler yerin altında, pis sular yerin altında. Asfaltımızı da döktükten sonra hiçbir işimiz kalmayacak. İnşallah bu yılın sonuna kadar bitecek. Bölgemiz; aydınlatmasıyla, yoluyla Avrupai bir görünüm kazanacak, eskisinden kat kat iyi olacak. Ayrıca, bölgemiz içerisinde ömrünü tamamlamış pis su borularını siz sanayicilerimizin üretimlerini aksatmadan değiştirmeye çalışıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki bu ürünlerin bir kullanma ömrü var. Bu nedenle alt yapı tamamen elden geçiriliyor. Şunu özellikle belirtmek isterim; organize sanayi bölgemize, önümüzdeki 25 yıl hiç sıkıntı yaratmayacak alt yapı yatırımlarını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

"Bu ülkenin sorunları da zenginliği de bizim" diyen AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, "Bu ülkeye borcumuzu çok çalışarak, istihdam sağlayarak ödememiz lazım" ifadelerini kullandı.

AOSB Başkanı Bekir Sütcü, seçim sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında da şunları kaydetti:

"Yönetim kurulu olarak, bize verdiğiniz bu göreve layık olmaya çalışacağız. Eksiklerimiz varsa, eksiklerimizi gidermeye çalışacağız. Yönetim kurulu ve denetim kurulunda yer alan arkadaşlarımızla beraber, 2 yıllık dönemde bu projeleri eksiksiz olarak teslim etmeyi taahhüt ediyoruz. Bize göstermiş olduğunuz güvenden dolayı hepinize teşekkür ediyorum."

Genel kurula; Vali Mustafa Büyük, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak ve çok sayıda sanayici ve davetli katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber