Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 26 Temmuz 2014 - 11:18 Yorum: 0

Ar-Ge ürünü "Yalova sütlüsü" bu bayram da ağızları tatlandıracak

Ramazan ayları ve dini bayramların vazgeçilmez tatlılarından olmaya aday Yalova sütlüsünün üretildiği işletmeye, Ramazan Bayramı öncesi birçok ilden yoğun siparişler geliyor

Ar-Ge ürünü 'Yalova sütlüsü' bu bayram da ağızları tatlandıracak

YALOVA (AA) - İSMAİL ERSAN - Kentte yaşayan bir girişimci tarafından 7 yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonucu Türk mutfağına kazandırılan ve tarifi sır gibi saklanan "Yalova sütlüsü", taşınması riskli de olsa Ramazan Bayramı dolayısıyla talep arttığından özel kaplarda korunarak sadece çevre illere gönderiliyor.

Yalova'da 22 yıldır baklavacılıkla uğraşan Ömer Koyuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ar-Ge sonucu Türk mutfağına kazandırdıkları Yalova sütlüsünün, kentin ilk ve tek patentli tatlısı olduğunu söyledi.

Bu ürünü 8 yıldır piyasaya sunduklarını belirten Koyuncu, "Yalova sütlüsü, Türkiye'de yeni bir tatlı. Son 7 yılda tüm Türkiye'de büyük bir yankı uyandırdı. Kısa bir sürede tatlıya olan bu ilgiden dolayı mutluyuz" dedi.

Koyuncu, ramazan ayında taleplere yetişemediklerini, şimdi de bayram siparişlerini karşılayabilmek için gece gündüz çalıştıklarını anlattı.

Pek çok ilden yoğun sipariş aldıklarını aktaran Koyuncu, şöyle konuştu:

"Vatandaşlar, bayramda misafirlerine ikram etmek istiyor. Büyük talep var ancak bu ürün hassas olduğu için uzak illere gönderemiyoruz. Şimdilik çevre illere hizmet verebiliyoruz. Müşterilerin ısrarı üzerine bazen tatlıyı, korunaklı kaplarda uzak kentlere gönderiyoruz. Daha uzak illere gönderebilmek için altyapı çalışmalarını hazırlıyoruz. İnşallah en kısa zamanda en uzak illerimize de Yalova sütlüsünü göndereceğiz. Bayilik çalışmalarımız devam ediyor. Çevre illerden başlamak üzere Türkiye'nin birçok iline bu tatlıyı tattırmak için bayilikler vereceğiz."

- Tarifi sır gibi saklanıyor

Ürün geliştirme çalışmalarının sürdüğü bilgisini veren Koyuncu, bunu tamamlayınca Yalova sütlüsünün tarifini vatandaşlarla paylaşabileceklerini bildirdi.

Koyuncu, söz konusu tatlının çoğunlukla ramazanlar ve dini bayramlarda tercih edilmesine de değindi.

Sıcak günlere rastlayan ramazan aylarında vatandaşların şuruplu tatlıya isteğinin azaldığını ifade eden Koyuncu, şu bilgileri verdi:

"Önceki bayramlarda şuruplu tatlılara ilgi daha çoktu. Şimdi havaların sıcak gitmesi, Yalova sütlüsünün hafif, serinletici ve rahatlatıcı bir etkiye sahip olması, buna ilgiyi artırdı. Yalova sütlüsü bu yörede üretilen kivi ve meşhur çilekle servis ediliyor. Yine Yalova'da doğal ortamda beslenen hayvanların sütünü kullanıyoruz. Yalova sütlüsü, şeker, yağ oranı düşük, soğuk ve mevsimsel meyvelerle tüketildiği için büyük ilgi görüyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber