Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 11:08 Yorum: 0

Aracını korumak için "portatif çadır garaj" üretti

Düzce'de uzaktan kumandalı, "portatif çadır garaj" üreten emekli Turgut Yılmaz, bununla ilgili Türk Patent Enstitüsü'ne başvuruda bulundu

Aracını korumak için 'portatif çadır garaj' üretti

DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - Düzce'de aracını olumsuz hava şartlarından korumak isteyen emekli Turgut Yılmaz (61), uzaktan kumandalı, tamamen kapanabilen ve yeri değiştirebilen "portatif çadır garaj" üretti.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piyasada artık lüks araçların olduğunu ve bu araçların korunması anlamında bir eksiklik hissettiği için böyle bir sistemi, deneme yanılma yöntemiyle geliştirdiğini belirtti.

Evinin önünde kurduğu küçük imalathanede çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Yılmaz, geliştirdiği sistemle pratik bir garaj imal ettiğini vurguladı.

"Kurduğum sistem portatif, çok amaçlı çadır garaj sistemi. Her aşamasını düşünerek yaptım" diyen Yılmaz, "Şu anda sadece otomobil için planladım ama üzerinde küçük bir oynamayla piknik çadırı, depo ve barınma amaçlı kullanılan çadır da olabilir. Elektrik bağlantısı ile uzaktan kumandalı olup çift tarafı tamamen kapanan bir çadır. Elektrik olmayan yerlerde akü bağlantısı veya elle de çalışabiliyor" ifadesini kullandı.

Yılmaz, imal ettiği ürünün dünyada henüz benzerinin olmadığını ve Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) başvuru yaptığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"TPE'den gelen yetkililer, garajı incelediler ve patent başvurumu kabul ettiler. Başvurumun sonuçlanmasını bekliyorum. Yaklaşık 10 ay süren bir çalışma neticesinde son haline getirdim ve artık seri üretime geçeceğim. Hafif bir sistem olduğu için iki kişi rahatlıkla yerini değiştirebiliyor. Altında yere sabitlemek için alanlar var, istenirse sabit bir şekilde de kullanılabiliyor. Az yer kaplaması nedeniyle çok kullanışlı oldu. Sadece bir aracın park alanı kadar alana kuruluyor. 2 metre 60 santimetre eninde 5 metre genişliğinde bir alanda kullanılıyor. Fakat sistemin kapalı hali 2 metre 60 santimetre en, 1 metre 40 santimetre boyunda oluyor. Tamamen özel parçalarla imal ettim ve yapısında el işçiliği var. Sistemi görenler öncelikle çok şaşırıyor, özel siparişler almaya başladım."  

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber