Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Teknoloji 05 Nisan 2018 - 11:48 Yorum: 0

“Araçlarımız yorgun olduğumuzu gözlerimizden anlayacak”

Endüstri 4.0 Buluşmaları kapsamında düzenlenen "Öncü Sektörlerde Dijital Dönüşüm" konferansına katılan BOSCH Iot ve Endüstri 4.0 Direktörü Mustafa...

“Araçlarımız yorgun olduğumuzu gözlerimizden anlayacak”

Endüstri 4.0 Buluşmaları kapsamında düzenlenen "Öncü Sektörlerde Dijital Dönüşüm" konferansına katılan BOSCH Iot ve Endüstri 4.0 Direktörü Mustafa Ayhan, "Araç içine tanımlanan sistemle birlikte araçlar, gözlerimiz ile temas kurarak yorgun olduğumuzu anlayıp, durmamız için bize uyarı verecek" dedi.

Her geçen gün yenilenen teknolojik gelişmelerin ışığında "Dünya nereye gidiyor?" sorusuna yanıt aramak için Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Mühendislik ve Teknoloji Kulübü (IEEE) tarafından "Öncü Sektörlerde Dijital Dönüşüm" konferansı düzenlendi. Teknolojinin iş hayatını nasıl etkilediği, akıllı yaşamın getirdiği yenilikler, büyüyen şehirler, geleceğe yönelik yeni iş modelleri ve yapay zekâ gibi konuların konuşulduğu konferansa, BOSCH Iot ve Endüstri 4.0 Direktörü Mustafa Ayhan, INTEL Ortadoğu Türkiye ve Afrika Nesnelerin İnterneti Teknik Direktörü Cem Vedat Işık, ABB Elektrik Türkiye Pazarlama ve Satış Müdürü Nejat Ege, MCS Factory Digitalization Genel Müdürü Adem Kayar ve Ekol lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul konuşmacı olarak katılarak, deneyimlerini ve bilgilerini Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri ve katılımcılara aktardı.

"Araçlarımız yorgun olduğumuzu gözlerimizden anlayacak"

BOSCH Iot ve Endüstri 4.0 Direktörü Mustafa Ayhan, akıllı sistemlerin hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştıracağından bahsederek, "Şehir trafiğinin yüzde 30 u park yeri bekleyen araçlardan oluşuyor. Ama önümüzdeki dönemlerde oluşturulan teknoloji sayesinde boş park yerlerini gösteren ya da aracın kendi kendine algıladığı park yerleri gösterecek sistemleri kullanacağımız zamanlar gelecek. Araç içi hizmetler kapsamında aracımıza tanımladığımız sistem, bizim gözlerimiz ile temas kurarak yorgun olduğumuzu anlayıp, aracı durdurmamız için bize uyarı verecek. Tüm bunlar çok uzak gelecek değil. İhtiyacımız olan şey işbirliği ve istekli insan gücü" dedi.

Yaşamak için kod yazmayı öğrenmek şart

Yaptığı konuşmada dijital geleceği yazmanın yetenek gerektirdiğini, bu yeteneğin de sonradan kazanılabilen bir olgu olduğunu ifade eden ABB Elektrik Türkiye Pazarlama ve Satış Müdürü Nejat Ege ise, "Endüstri 4.0 deyince bunu endüstri ile sınırlandırmamak gerekiyor. Biz dijitalizasyon diyoruz. Çok hızlı bir biçimde hayatımız değişiyor. Bu değişime ayak uyduramayan şirketler ise yok oluyor. Sanal/arttırılmış gerçeklik, yazılım tanımlı makineler, siber güvenlik gibi yavaş yavaş hayatımıza giren teknolojilerle tanışıp, iyi ilişkiler kurmamız şart. Bunun en somut örneği sürücüsüz arabalar. Gerçekten bu arabalar bir gün iyi bir şekilde çalışırlarsa birçok insan işsiz kalabilir. Alıştığımız şartlarda yaşamaya devam edebilmemiz için teknolojik anlamdaki tüm şartları ve gereklilikleri öğrenip uygulamamız gerekiyor. Mesela ben herkesin kod yazmayı öğrenmesinin şart olduğunu düşünüyorum" dedi.

“Araçlarımız yorgun olduğumuzu gözlerimizden anlayacak”

“Araçlarımız yorgun olduğumuzu gözlerimizden anlayacak”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber