Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 12 Aralık 2017 - 12:08 Yorum: 0

“Arap turistler Avrupalılardan 5 kat fazla döviz bırakıyor”

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Kuveyt ile çalışan SY Group CEO'su Yaser Haddad, Arap turistlerin Avrupalılardan 5 kat fazla döviz...

“Arap turistler Avrupalılardan 5 kat fazla döviz bırakıyor”

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Kuveyt ile çalışan SY Group CEO'su Yaser Haddad, Arap turistlerin Avrupalılardan 5 kat fazla döviz bıraktığını ifade etti.

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Kuveyt ile çalışan SY Group CEO'su Yaser Haddad, Arap turistlerin Avrupalılardan 5 kat fazla döviz bıraktığını söyledi. Arap bir ailenin Türkiye'ye geldiğinde, kişi başı ortalama 4 bin dolar harcadığını belirten Haddad, "Körfez ülkeleri vatandaşlarından oluşan uluslararası turist sayısı 46 milyona ulaşmış durumda. Bunun yüzde 75'i bölge içi ülkelere gidiyor. Türkiye ikinci tercihleri durumunda bulunuyor. 46 milyonluk potansiyelin yüzde 50'sine Türkiye'de tatil yaptırırsak iç piyasadaki dinamizm artar" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre ise 2017'in ilk altı ayında İran üzerinden 526 bin 84 kişi, Suudi Arabistan üzerinden de 413 bin 273 kişi İstanbul'a gelerek tatil yaptı.

"Arap turistler Avrupalılardan 5 kat fazla döviz bırakıyor"

Yaser Haddad, Ocak-Ağustos döneminde resmi verilere göre İstanbul'a 6 milyon 952 bin 86 turist geldiğini dile getirerek "İstanbul'a gelen yabancılarda başı 656 bin 428 kişi ile Almanya çekti. İran 526 bin 84 kişi ile ikinci, Suudi Arabistan ise 413 bin 273 kişi ile üçüncü oldu. Yani ilk ikide iki Arap ülkesi yer aldı. Ama bırakılan döviz miktarına bakınca Arap ülkelerinden gelen misafirlerimizin başı çektiğini görüyoruz. Türkiye'ye gelen Arap turistler, Avrupalı bir aileden yaklaşık 5 kat daha fazla döviz girdisi sağlıyor. Arap bir aile Türkiye'ye geldiğinde, kişi başı ortalama 4 bin dolar harcıyor" şeklinde konuştu.

"46 milyon turistin ilk tercihi bölge ikinci tercihi Türkiye"

Arapların tatil seçenekleri sıralamasında Avrupa'nın üçüncü hatta dördüncü olduğunu dile getiren Haddad, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın verilerine dikkati çekerek şunları kaydetti: "Körfez ülkeleri vatandaşlarından oluşan uluslararası turist sayısı 46 milyona ulaşmış durumda. Ancak bunun yüzde 75'i bölge içi ülkelere gidiyor. Yani turist hareketi kendi içinde. Bölge dışı ülkelere seyahatte ise akla gelen ilk ülke Türkiye. Hem kültürel yakınlık hem doğal güzellik hem de iklim nedeniyle Türkiye'yi tercih ediyor. "

"Yüzde 50 Hedefi Sorunları Çözer"

Türkiye'nin tanıtımı noktasında Arap ülkelerinde ciddi çalışmalar yaptıklarını, tarihi ve doğal güzelliklerini anlattıklarını, sağlık ile güzellik turizminden nasıl faydalanabilecekleri konusunda yardımcı olduklarını dile getiren Haddad, emlak konusunda da yardımcı olduklarını ifade etti. Arap turistlerin bu üç alanda da ciddi döviz bıraktığını söyleyen Haddad, 46 milyonluk turist potansiyelinin en azından yüzde 50'sini Türkiye'ye yönlendirmenin öncelikli hedef olması gerektiğini kaydetti. Haddad, bunun gerçekleştirilmesi halinde zaman zaman durgunlaşan iç piyasanın büyük bir dinamizm kazanacağını aktardı.

“Arap turistler Avrupalılardan 5 kat fazla döviz bırakıyor”

“Arap turistler Avrupalılardan 5 kat fazla döviz bırakıyor”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber